De Yarn Camp Loop - de Knotten twist

12 nov. 2019

Ik was weer een beetje vergeten hoe leuk breien ook kan zijn. Dat klinkt gek, maar ik ben natuurlijk meer een haker. Maar dit is een patroon waarvan ik echt heel erg blij word! Wil je 'm ook gaan breien? Bekijk hier de pakketten.

Het vertaalde patroon kun je hier downloaden.

Het breien is niet alleen leuk omdat het gewoon steeds wat anders breien is, maar ook door het kleurverloop. Het is gewoonweg super om je werk vorm te zien krijgen met die kleurtjes en het breien is heel afwisselend maar niet supermoeilijk.

Drie Duitse ontwerpsters, Kerstin van Stine & Stitch, Barbara van sockshype en Tanja Steinbach, hebben voor Lana Grossa deze leuke loopsjaal ontworpen! Je breit de sjaal dus in 3 delen. Het patroon (in het Duits) kun je hier gratis downloaden (jezelf wel even registreren).

Tips en tricks zodat ook wij het kunnen breien, dus dit is NIET bedoeld om als los patroon te gebruiken:

Je zet 132 steken met Gioia op op rondbreinaalden van 50 of 60 cm en dikte 3,5 mm. Je sluit de ronde (let hierbij op dat je geen draai in je werk hebt!) en plaatst een markeerring bij het begin van de toer. Je breit dan een toer recht.

Er is een overgangspatroon waarmee je begint en wat je breit tussen de patroongedeeltes. Je breit 1 toer averecht, dan brei je een toer waarbij je 2 steken recht samenbreit en dan een omslag maakt en daarna brei je weer een toer averecht (ook de omslagen averecht breien).

Hierna begin je met het patroongedeelte van Barbara. Het is een herhaling van 12 steken en de tekening staat in het patroon. Hierbij plaats je een markeerring bij elk begin van het patroongedeelte.

  1. Het boogje in het patroon betekent: 2 steken zoals bij rechts breien gelijktijdig afhalen, de volgende steek recht breien en dan de 2 afgehaalde steken overhalen.
  2. Een vierkantje is een rechte steek en een rondje is een omslag.

De 10 toeren brei je 6 keer totaal.

Hierna brei je weer het overgangspatroon.

Daarna brei je het patroongedeelte met 2 kleuren van Barbara. Je pakt de Ecopuno er dus bij en breit 2 toeren met Ecopuno, waarbij je 1 toer recht breit en de volgende toer averecht (kraus rechts in het Duitse patroon). Kijk verder in het Duitse patroon.

Je breit afwisselend aan paar toeren met Ecopuno en een paar toeren met Gioia.

In de 9e toer ga je met Ecopuno afwisselend een steek recht breien en zoals bij averecht breien afhalen, waarbij de draad achter het werk langs loopt. In de 10e toer doe je hetzelfde, maar je breit de steek dan averecht. 

In de 13e en 14e toer doe je dit weer, maar je laat het dan verspringen. Je haalt eerst een steek af en breit er daarna eentje recht.

Het patroongedeelte van Barbara brei je totaal 55 toeren, je eindigt met een toer recht breien in Gioia.

Nu brei je weer de 3 toeren overgangspatroon.

Als laatste breien we met de Gioia het patroon van Tanja, zie de patroontekening. Het driehoekje naar rechts betekent, 2 steken recht samenbreien en het driehoekje naar links betekent 1 steek afhalen, de volgende steek recht breien en de afgehaalde steek overhalen. 

Het patroongedeelte van Tanja brei je 11 keer.

Afkanten: je kunt het werk afkanten met een kettingrand. Hiervoor gebruik je dan korte sokkennaaldjes. De zogeheten I-cord afkanten.

Ik hoop dat jullie met net zoveel enthousiasme als ik deze geweldige Yarn Camp Loop gaan breien, want het is echt superleuk om te doen!

 

 

 

 


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.