Het omslag maak je natuurlijk zélf

1 dec. 2013

De agenda van 2014 heeft een vrolijke omslag, maar je kunt 'm natuurlijk je eigen uitstraling geven door het omslag zelf te maken. Haken, breien, borduren, naaien, dat maakt niet uit. Je kunt het omslag als hoesje eromheen maken, of alleen één kant of twee kanten erop lijmen.

Een korte uitleg over de gehaakte voorkant.

Gebruikte materialen: de printkleuren van Cotone van Lana Grossa, 6 kleuren die mooi bij elkaar passen, haaknaald 3

Haak een ketting lossen zo breed als je wilt (1 kant van het omslag, 2 kanten of met extra ruimte om er echt een hoesje van te maken.)

Haak nu vasten in de eerste kleur. Wissel om de toer van kleur. Hierdoor krijg je een zeeer gevarieerd kleurig geheel. Ga hier mee door tot je voldoende hoogte hebt bereikt om de kaft helemaal te bedekken. Je hoeft niet steeds dezelfde kleurvologorde aan te houden, je kunt hier ook nog in variëren om een zo kleurrijk mogelijk geheel te krijgen. Hecht de draad af.

Maak nu kwastjes door alle draden samen om een klein boekje te wikkelen zodat ze ongeveer 10 cm lang worden. Knip aan één zijde de draden door. Neem een bundeltje draden van ongeveer 20 stuks en vouw deze door de helft, knoop ze vervolgens als franje aan de zijkant van het hoesje.

Je kunt het hoesje nog verder versieren met knoopjes, kraaltjes, pailetten, borduursel, waar je ook maar zin in hebt. Bevestig nu het hoesje om je agenda en naai eventueel de zijkanten dicht om er echt een hoes van te maken of lijm het hoesje vast aan voor- en/of achterkant.

Veel plezier met je gepersonaliseerde agenda!

Klik hier voor een impressie van de omslag van Loret Karman