Row Twelve & Counting - Deel 1

6 sep. 2023

We gaan beginnen aan de Jubileum CAL! We haken deze sjaal met de Ecopuno op haaknaald 4.5mm. Je kan zelf kiezen met welke kleur je welk deel van de sjaal gaat haken, zo wordt het nog meer jouw eigen creatie!

Dit is de uitleg van de eerste haaksteek, de gekruiste vijfdubbele stokjes. De sjaal wordt ongeveer 33cm breed. We breien in principe de bol Ecopuno helemaal op, maar je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen een ander aantal steken op te zetten voor je eigen gewenste breedte en/of hoogte.

Stekenproef

Stekenproef = 15 steken x 3 rijen gekruiste stokjes + vasten = 10cm x 10cm met haaknaald 4.5mm

Komt je stekenproef niet helemaal overeen? Pak dan een andere maat haaknaald of zet een ander aantal steken op.

Werkwijze

We gaan beginnen met de eerste steek van de gehaakte sjaal; de gekruiste vijfdubbele stokjes! Voor deze steek zet je een meervoud op van 6+2+1.

Haak 51 lossen met haaknaald 4.5mm, haak een vaste in de 2e losse vanaf de naald en haak in elke losse een vaste. Je hebt nu 50 vasten.

Rij 1: Haak 7 lossen, sla 3 steken over en haak een vijfdubbelstokje in de volgende vaste. Haak ook in de volgende twee steken een vijfdubbelstokje. Haak nu ook drie vijfdubbelestokjes in de drie overgeslagen steken. Hierbij steek je de naald in en houd je deze voor het werk, de draad gaat dus niet achter de al gehaakte stokjes langs. Herhaal dit de gehele toer en eindig deze met een vijfdubbelstokje in de laatste steek.

Rij 2: Haak 1 losse, een vaste in de tweede steek. Haak in elke steek van de vorige toer een vaste.

Herhaal rij 1en 2 tot de gewenste hoogte of totdat je bolletje op is.