Summer is CALLing - Inleiding

21 mrt. 2023

Onze vorige Knitting Along, de Blooming Spring, was zo een groot succes dat ik gelijk aan de slag ben gegaan met de volgende. Dit keer een CAL, een Crochet Along, die we met z'n allen gaan haken! 

Het leuke aan zo'n Crochet Along is, dat we met z'n allen tegelijk een nieuw patroon gaan haken. Het geeft zo'n heerlijk samenhorigheidsgevoel en je leert ook nog eens van elkaar! Ik kan jullie alvast verklappen dat het een prachtig geheel wordt! De steken verlopen van wat dichter naar steeds opener, steeds meer ajour. Daardoor is de stola een mooi geheel in de opbouw. 

De stola heeft de vorm van een halve maan, dat is weer eens iets anders. Met de accentkleur Per Fortuna worden een soort bloemetjes gecreëerd, wat zorgt voor een erg leuk detail. De Per Fortuna wordt met dubbele draad gehaakt. Het pakket bevat een ton-sur-ton kleur Per Fortuna die past bij de Dodici en dus een accentkleur Per Fortuna.

Crochet Along, hoe werkt dat? Vanaf 10 april gaan we gezamenlijk haken. Het eerste patroon verschijnt op maandag 10 april online, waarna de volgende patronen wekelijks zullen volgen. In totaal zijn er 4 delen en het laatste patroon verschijnt 1 mei.

Voor de stola heb ik gebruik gemaakt van de Dodici en de Per Fortuna. Er gaan 5 bollen Dodici en 3 bollen Per Fortuna (2 van de ene kleur en 1 van de accentkleur) in. De stola wordt gehaakt met haaknaald 4.5 mm. Haak je echt los, dan kun je ook met 4 mm haken en haak je wat vaster, ga dan voor een 5 of zelfs een 5,5 mm. De stola wordt circa 140 cm breed en zo'n 55 cm diep. Deze valt prachtig om je schouders.

 

De patronen zijn uitgeschreven. We zetten detailfoto's bij de beschrijvingen, zodat je het patroon kunt zien. En natuurlijk nemen we ook weer tutorials op, waarbij we de wat meer uitdagende stukjes uitleggen.

 

Veel haakplezier vanaf maandag 10 april!

Francis