Summer is CALLing - Deel 2

17 apr. 2023

Welkom bij deel 2 van de CAL. Als het goed is, heb je na het haken van deel 1 precies het aantal V-steken zodat de eerste rij van dit deel mooi uitkomt. Dit zouden er 49 moeten zijn. We gaan deze week weer een leuk patroon haken waarbij de video tutorial wat duidelijkheid zal geven.

   

Gebruikte steken

Schelp: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes op 1 insteekplek

Samengehaakt stokje:
versie 1: eerste stokje is een reliëfstokje om het 4e stokje van schelp, 2e stokje is om de 2 lossen die tussen de 2 stokjes-groepjes zitten
versie 2: 1e stokje is om de 2 lossen die tussen de 2 stokjes-groepjes zitten (zelfde plek als 2e stokje versie 1) en het 2 stokje is een reliëfstokje om het 1e stokje van de schelp

Versie 1 en versie 2 worden na elkaar gemaakt met 3 lossen ertussen.

Werkwijze

Hecht Dodici aan.

Rij 18: 2 keerlossen, haak een schelp op de 1e V-steek van de vorige rij. *Haak 2 stokjes om de lossen van de volgende V-steek, haak 2 lossen en 2 stokjes om de lossen van de volgende V-steek, haak een schelp op de volgende V-steek*. Herhaal * * tot einde en eindig met een schelp op de laatste V-steek. (17 schelpen).

Rij 19: 2 keerlossen, haak een stokje en een reliëfstokjes om het eerste stokje haak 3 lossen en haak 2 stokjes om de 2 lossen van de schelp, *haak 3 lossen, haak een samengehaakt stokje versie 1, 3 lossen en een samengehaakt stokje versie 2, haak 3 lossen en haak 2 stokjes om de 2 lossen van de schelp*. Herhaal * * maar eindig met 3 lossen en een reliëfstokje om het laatste stokje en een gewoon stokje op het laatste stokje.

Rij 20: haak 2 keerlossen en haak een schelp op het 1e stokje, *haak 2 stokjes om de volgende 3 lossen, haak 2 lossen en haak 2 stokjes om de volgende 3 lossen, haak een schelp om de volgende 3 lossen*. Herhaal * * maar eindig met een schelp op het laatste stokje (18 schelpen). 

Rij 21: haak 2 keerlossen en een reliëfstokje om het eerste stokje, haak 3 lossen en 2 stokjes om de 2 lossen van de schelp, *haak 3 lossen, haak een samengehaakt stokje versie 1, 3 lossen en een samengehaakt stokje versie 2, haak 3 lossen en haak 2 stokjes om de 2 lossen van de schelp*. Herhaal * * maar eindig met 3 lossen en een reliëfstokje om het laatste stokje.

Rij 22: haak 2 keerlossen en haak een rij stokjes. Haak hierbij op elk stokje en elk samengehaakt stokje, een stokje en om de 3 lossen haak je 2 stokjes (178 stokjes).

Rij 23: haak 2 keerlossen en haak 2 stokjes op het eerste stokje, haak op elk stokje een stokje. Haak hierbij 2 stokjes op elk 17e stokje. Eindig met 2 stokjes op het laatste stokje (190 stokjes).

Rij 24: haak 2 keerlossen en 2 stokjes op het eerste stokje, haak op elk stokje een stokje en eindig met 2 stokjes op het laatste stokje. Meerder of minder eventueel nog om op 192 stokjes uit te komen (veelvoud van 16).

Rij 25: haak 1 losse en 1 vaste in de eerste steek. *Haak 5 lossen, sla 3 stokjes over en haak een vaste in het volgende stokje*. Herhaal * * tot het einde (48 lossenboogjes).

Rij 26: haak 2 keerlossen en 3 stokjes in de vaste, haak een vaste om het eerste lossenboogje, *driemaal [haak 5 lossen en haak een vaste om het volgende lossenboogje], haak 5 stokjes op de volgende vaste, haak een vaste om het volgende lossenboogje*. Herhaal * * tot einde maar eindig met 3 stokjes op de laatste vaste (11 maal 5-stokjes en 2 maal 3-stokjes).

Rij 27: haak 1 keerlossen en 1 vaste op het eerste stokje, haak 5 lossen en haak 1 vaste om het volgende lossenboogje, *haak 8 stokjes om het volgende lossenboogje (de middelste van de 3), haak 1 vaste om het volgende lossenboogje, haak 5 lossen en haak een vaste op de middelste van de 5 stokjes van de vorige rij, haak 5 lossen en haak een vaste om het volgende lossenboogje*. Herhaal * * maar eindig met 8 stokjes om het lossenboogje, een vaste om het volgende lossenboogje, 5 lossen en een vaste op het laatste stokje (12 maal 8-stokjes).

Werk de draadjes weer weg van dit deel en volgende week gaan we verder met deel 3!