Summer is CALLing - Deel 4

1 mei 2023

We gaan nog een leuke open rand aan deze prachtige stola haken. De rand bestaat uit 2 delen, het eerste deel haken we met Dodici en als afsluiting nog een rand met Per Fortuna. Ik vond het een heel leuk project en ik hoop jullie ook!

Werkwijze

Rij 41: haak 2 keerlossen en 2 samengehaakte stokjes op het eerste stokje, haak 3 lossen en haak 3 stokjes op de volgende V-steek, *sla 1 V-steek over, haak 3 lossen en haak 3 samengehaakte stokjes tussen de volgende V-steken, sla 1 V-steek over, haak 3 lossen en haak 3 stokjes op de volgende V-steek*. Herhaal * * tot laatste 2 V-steken. Sla 1 V-steek over, haak 3 lossen en haak 3 stokjes tussen de 2 V-steken, haak 3 lossen en 3 samengehaakte stokjes op het laatste stokje (35 groepjes van 3 stokjes). 

Rij 42: haak 3 keerlossen en 2 dubbele stokjes op het eerste stokje, haak 3 lossen en haak een stokje op elk van de volgende 3 stokjes, *haak 7 lossen, sla de samengehaakte stokjes over en haak een stokje op elk van de volgende 3 stokjes* en herhaal * * tot de laatste 3 stokjes en eindig met 3 lossen en 3 dubbele stokjes op het laatste stokje.

Rij 43: haak 2 keerlossen en haak 2 stokjes samen op de volgende 2 stokjes, haak 3 lossen en haak 3 stokjes op de middelste van de 3 lossen. *Haak 3 lossen en haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes, haak 3 lossen en haak 3 stokjes op de 4e losse van de 7-lossenboog*. Herhaal * * tot laatste 7-lossenboog. Haak 3 lossen en haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes, haak 3 lossen, haak 3 stokjes op de middelste van de 3 lossen van de vorige rij, haak 3 lossen en haak 3 stokjes samen over de laatste 3 dubbele stokjes van de vorige rij (37 samengehaakte stokjes en 36 groepjes van 3 stokjes).

Rij 44: haak 3 keerlossen en 1 dubbelstokje op het eerste stokje, haak 3 lossen en haak een stokje op elk van de volgende 3 stokjes, *haak 7 lossen, sla de samengehaakte stokjes over en haak een stokje op elk van de volgende 3 stokjes*, herhaal * * tot de laatste 3 stokjes en eindig met 3 lossen en 1 dubbelstokje op het laatste stokje.

Als je nog voldoende Dodici hebt, haak verder met Dodici. Is de Dodici op, haak dan verder met een dubbele draad Per Fortuna kleur 1.

Rij 45: Haak 3 keerlossen en een dubbelstokje op het eerste stokje. Haak 5 lossen en *haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes, haak 3 lossen en haak 3 stokjes op de 4e losse van de 7-lossenboog, haak 3 lossen*. Herhaal * * tot laatste 7-lossenboog. Haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes, haak 5 lossen, en eindig met een dubbelstokje op het laatste stokje (36 samengehaakte stokjes en 35 groepjes van 3 stokjes).

We gaan verder haken met dubbele draad Per Fortuna kleur 1.

Rij 46: haak 1 keerlossen en haak een rij vasten. Haak een vaste op het eerste dubbelstokje, haak 4 vasten om de 5 lossen en haak verder op elk stokje 1 vaste, om de lossenbogen 2 vasten en op de samengehaakte stokjes haak je 1 vaste. Eindig met 4 vasten om het 5 lossenboogje en 1 vaste op het laatste dubbelstokje (289 vasten). Laat de Per Fortuna kleur 1 hangen.

Hecht dubbele draad Per Fortuna kleur 2 aan.

Samengehaakt stokje: maak het eerste stokje in de eerste vaste, sla een vaste over en maak het tweede stokje in de volgende vaste

Rij 47 goede kant: haak 1 keerlosse en 1 vaste op de eerste vaste, *haak 3 lossen, haak een samengehaakt stokje zoals hierboven beschreven, haak 3 lossen en haak een vaste in de volgende vaste*. Herhaal * * tot einde (72 samengehaakte stokjes).

NIET KEREN. Hecht Per Fortuna kleur 2 af.

Begin weer aan dezelfde kant als rij 47 en pak de dubbele draad Per Fortuna kleur 1 weer op.

Rij 48 goede kant: haak 1 keerlosse, haak een vaste op de eerste vaste, *haak 3 lossen, haak 1 vaste op de samengehaakte stokjes, haak 3 lossen en haak 1 vaste op de volgende vaste*. Herhaal * * tot einde.

De stola is nu klaar! Werk alle draadjes weg, span de stola indien gewenst op en veel draagplezier!