A Granny A Day - Inleiding

17 jun. 2024

Tijd voor Granny Squares! Deze hippe vierkantjes zijn bij veel haaksters favoriet.. En, geef ze eens ongelijk! Ze zijn veelzijdig, kleurrijk en te verwerken in allerlei projecten. Niet gek dat de volgende CAL (Crochet-A-Long) bij Knotten in het teken staat van de Granny Square. 

Haak mee met de CAL “A Granny A Day”

Een CAL is een hele leuke manier om met elkaar een tof haakproject te maken. Er staan 4 toffe designs voor je klaar, waarmee je 4 verschillende vierkantjes kan haken. Vanaf 26 juni vind je hier elke week een nieuwe blog met daarin een patroon voor een van de vier granny squares. 

Startdatum: 26 juni 2024
Patroon: 4x granny square (4 weken, 1 patroon per week)
Haakpakket: A Granny A Day

Hoe doe ik mee met de Crochet-A-Long?

Meedoen is heel eenvoudig. Zorg dat je al het nodige garen in huis hebt en dat je vanaf 26 juni deze blog in de gaten houdt voor het eerste patroon. Daarna komt er elke week een nieuw patroon online.

Welk garen heb ik nodig voor deze Crochet-A-Long?

Voor deze CAL heb je 10 bollen Cool Wool of Elastico van Lana Grossa nodig. Op de Knotten webshop vind je een compleet haakpakket in verschillende kleuren. (LET OP! Als je het pakket koopt, zit hier nog geen patroon bij. Die vind je op de Knotten blogpagina vanaf 26 juni.)

P.s. Dit is ook een ideale CAL om de bollen garen die je thuis hebt rondslingeren eens te gaan gebruiken.

Maar wat ga ik dan maken?

Via de blogs krijg je toegang tot 4 patronen voor verschillende granny squares. Met het garen uit het Knottenpakket ‘A Granny A Day’ kun je tot wel 30 granny squares (14x14cm) maken.  Een poncho maak je bijvoorbeeld al met +/- 20 grannies (5 vierkantjes per patroon)!
We sluiten de CAL af met tips en instructies hoe je jouw gehaakte grannies kunt verwerken in toffe projecten. Denk bijvoorbeeld aan: een poncho, tas, (kleine/baby) deken, gillet, kussensloop.

We zien je op 26 juni met het eerste patroon. Verzamel jij alvast jouw garen? Tot dan!