Heart & Soul - Deel 1

15 mei 2024

Welkom bij het eerste deel van de Heart & Soul CAL. We gaan beginnen met het haken van 4 granny squares haken in 4 verschillende kleuren. In de hoeken van deze schattige granny square haken we twee noppen die er uit komen te zien als hartjes! Dat is toch een leuk begin voor deze hartverwarmende stola?

De sjaal bestaat uit 6 bollen Ecopuno; 2 bollen in de hoofdkleur (kleur 1) en 4 bollen in 4 verschillende kleuren (kleur 2 t/m 5). Bepaal zelf kleur 2 t/m 5, voor het ontwerp maakt de volgorde niet uit. De sjaal wordt gehaakt met een haaknaald 4 mm, of als je strakker haakt 4,5 of 5 mm.

Voor dit eerste deel gebruiken kleur 2 t/m 5, de hoofdkleur gebruiken we later om ze aan elkaar te haken. Haak 1 granny in iedere kleur zodat je in totaal 4 granny's hebt.

Haak volgens onderstaande schema, maar haak na toer 5 nog 2 extra toeren volgens hetzelfde principe als toer 5. Nu heb je in totaal 7 toeren gehaakt.

 

Gebruikte steek
nop: Dit zijn 3 samengehaakte stokjes. Maak een omslag, insteken doorhalen, omslag, door twee lussen doorhalen, er staan nu twee lussen op je haaknaald (je maakt het stokje dus niet af). Herhaal dit nog 2 keer in dezelfde insteekplek totdat je 4 lussen op je haaknaald hebt. Maak een omslag en haal door alle 4 de lussen op de haaknaald om het nopje af te maken.

Begin met 8 lossen en sluit deze met een halve vaste in een ring.

Toer 1: haak 3 keerlossen en 2 samengehaakte stokjes in de lossenring, 3 lossen en een nop haken. *Haak 1 losse en een nop, haak 3 lossen en een nop*. * * herhaal tot je 8 noppen hebt. Haak nog 1 losse en sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

Toer 2: haak een halve vaste om in de 3-lossenboog te komen, haak 3 keerlossen en 2 samengehaakte stokjes in de lossenboog, 2 lossen en een nop in dezelfde lossenboog. Haak 2 lossen en haak 3 stokjes in de volgende 1-losseboog. *Haak 2 lossen en [nop, 2 lossen, nop] in de volgende 3-lossenboog. Haak 2 lossen en 3 stokjes in de volgende 1-losseboog.* Herhaal * *. Eindig met 2 lossen en sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

Toer 3 t/m 7: haak een halve vaste om in de 3-lossenboog te komen, haak 3 keerlossen en 2 samengehaakte stokjes in de lossenboog, 2 lossen en een nop in dezelfde lossenboog. *Haak 2 lossen en haak 2 stokjes in de 2-lossenboog, 1 stokje op elk stokje en weer 2 stokjes in de 2-lossenboog. Haak 2 lossen en [nop, 2 lossen, nop] in de volgende 3-lossenboog.* Herhaal * * aan elke zijkant en sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

Je hebt nu 4 granny squares in kleur 2, 3, 4 en 5!

We leggen deze granny squares apart tot later. Dit wordt het middenstuk van de sjaal.