Heart & Soul - Deel 2

22 mei 2024

We bouwen deze stola op uit allemaal verschillende delen die we later aan elkaar zetten. Vorige week hebben we 4 granny squares gehaakt, deze week gaan we verder met een deel wat we ook 2 keer gaan haken. Deze twee delen bevestigen we later aan weerszijde van de granny squares. 

Deel 2a

Zet 59 stokjes op in kleur 2 (directe opzet). De 3 opzetlossen tellen hierbij als 1ste stokje.

We gaan dubbele reliëfstokjes haken; hierbij haak je een dubbel stokje om het steeltje van het stokje van de vorige rij. De ene rij haken we voorlangs en de andere rij achterlangs, zodat er aan de goede kant van je werk ribbels komen.

De keerlossen in dit patroon tellen als een steek.

Rij 1: Haak 3 keerlossen en twee stokjes. *Haak een dubbel reliëfstokje voorlangs en haak 3 stokjes*. Herhaal * * tot einde.

Rij 2: Haak 3 keerlossen en twee stokjes. *Haak een dubbel reliëfstokje achterlangs en haak 3 stokjes*. Herhaal * * tot einde.

Herhaal rij 1 en 2 nog twee keer. Je hebt dan in totaal 7 rijen gehaakt.

Overgangsrij

Haak 1 keerlosse en een vaste in de eerste steek. Haak 3 stokjes in de volgende steek. *Sla een steek over en haak een vaste in de volgende steek. Sla een steek over en haak 3 stokjes in de volgende steek. *. Herhaal * * tot einde en eindig met een vaste op het laatste stokje. 

Je hebt nu 15 bundels van 3 stokjes en 16 vasten.

Deel 2b

Hecht kleur 2 af en haak verder met kleur 1 (de hoofdkleur).

Rij 1 in de hoofdkleur: haak 4 lossen en een stokje in de eerste steek. *Sla een steek over en haak een vaste. Sla weer een steek over en haak 1 stokje, losse, stokje*. Herhaal * * tot einde en eindig met een stokje, losse en een stokje op de laatste steek. 

Je hebt nu 16 bundels van 'stokje, losse, stokje' en 15 vasten.

Rij 2: haak 1 keerlosse en *Sla een steek over en haak een vaste om de losse tussen de 2 stokjes. Sla een steek over en haak 3 stokjes op de vaste*. Herhaal * * tot einde en eindig met een vaste om de laatste losse.

Je hebt nu weer 15 bundels van 3 stokjes en 16 vasten.

Herhaal rij 1 en 2 nog 7x. Je hebt nu 16 rijen gehaakt.

Haak afsluitend een rij stokjes waarbij je meerdert en zorg dat je op 71 stokjes komt: Haak 3 keerlossen, *3 stokjes, 2 stokjes in dezelfde steek, 7 stokjes, 2 stokjes in dezelfde steek*. Herhaal * * tot einde.

Nu heb je één deel van deze week af! Haak hetzelfde patroon nog een keer zodat je twee dezelfde lapjes hebt.

Volgende week zullen op deze twee stukken verder haken.