Heart & Soul - Deel 5

11 jun. 2024

Dit is het laatste deel van deze prachtige CAL! We gaan eerst het middendeel nog verder af haken en dan de uiteinden aan de sjaal verbinden. Vorige week hebben we vanuit de granny-vierkanten aan 2 kanten de hartenvlecht gehaakt. Deze week haken we verder op de hartenvlecht, dus ook weer aan 2 kanten.

Deel 5a - Fantasiesteek

Cluster: 3 samengehaakte stokjes in dezelfde insteekplaats

Gekruist stokje: sla een lossenboog over en haak een stokje, haak dan achter het zojuist gemaakt stokje langs, een stokje in het overgeslagen lossenboog; in de eerste rij, sla je een steek over ipv het lossenboog.

Haak verder met kleur 5

Rij 1: haak 4 keerlossen, *sla een steek over, haak een cluster in de volgende steek, haak een tussenlosse, sla 2 steken over en haak een gekruist stokje, haak een tussenlosse*, herhaal * * en eindig met een stokje.

Rij 2: haak 4 keerlossen, *sla een steek over, haak een cluster in het midden van de gekruiste stokjes, haak een tussenlosse, haak een gekruist stokje, haak een tussenlosse*, herhaal * * en eindig met een stokje.

Haak totaal 10 rijen in dit patroon, volgens rij 2.

Hecht kleur 5 nog niet af maar neem deze mee aan de zijkant.

Deel 5b - Weefsteek

Rij 1: haak 1 keerlosse, *haak een vaste, haak een losse en sla een steek over*. Dit * * herhaal je tot einde en eindig met 2 vasten.

Rij 2: haak 1 keerlosse, haak een vaste op de eerste vaste, *haak een losse en sla de vaste over, haak om de losse van de vorige rij een vaste*. Dit * * herhaal je tot einde en eindig met 2 vasten.

Kleurvolgorde
Kleur 1 en 5 afwisselen met de overige kleuren. Kleur 1 en 5 aan de zijkant meenemen. Kleur 1, kleur 5, kleur 3, kleur 1, kleur 5, kleur 2, kleur 1, kleur 5, kleur 4, kleur 1, kleur 3 en eindig met kleur 2 om deze te verbinden aan het andere deel van de sjaal.

Haak de weefsteek volgens bovenstaande kleurvolgorde.

Afwerking

Verbind de opzetrand van de losse delen met kleur 2 met halve vasten aan de laatste rij weefsteek. 

Werk alle draadjes weg en span je stola lichtjes op.