Patroon week 26 CAL2015

26 jun. 2015

 

We gaan verder met de marguerite-steek in wijnrood 125 (poederroze 477). Het zijn vijf samengehaakte halve stokjes. Deze gaat als volgt: sla om en steek je naald in de bovenkant van je vorige marguerite-steek en haal op, sla om en steek je naald om de staande steek van je vorige marguerite-steek en haal op, sla om en steek in de vorige vaste in en haal op, sla om en steek de naald in de volgende steek in en haal op en doe dit laatste nogmaals. Sla nu weer om en haal de naald door alle 11 lussen op je naald.

Toer 1: Eerste Marguerite-steek: maak 3 lossen, en haak vijf halve stokjes samen; sla je draad om, steek in de tweede losse, sla om en steek in de derde losse, sla om steek in de eerste vaste, sla om en steek in tweede vaste, sla om en steek in derde vaste, sla om en haal je draad door de 11 lussen op je naald. Haak 1 losse en haak de rest van de rij de vijf samengehaakte halve stokjes zoals hierboven beschreven.

Toer 2: (verkeerde kant werk) we haken nu een toer vasten met oranje 2006 (antraciet 444). Haak een keerlosse en haak een vaste bovenop de vijf samengehaakte halve stokjes en om de losse tot het einde. Eindig met een vaste op de 3 keerlossen.

Toer 3: herhaal toer 1 in kleur wijnrood 125 (poederroze 477).

Toer 4: herhaal toer 2 in poederroze 477 (framboosroze 2007).

Klik hier voor het patroon in PDF