Patroon week 37 - KAL 2015

11 sep. 2015

Tijd voor een nieuwe strook. Deze strook wordt gebreid uit kleine stukken. Dus dat is even een puzzel, maar als je goed de beschrijving volgt is het goed te doen. 

De strook wordt opgebouwd uit zes-hoekjes, hexagons. Deze worden in de rondte gebreid. Maar, we beginnen met halve hexagons, dus die kan je nog op rechte naalden breien. De hexagon op de foto is een beetje vervormd en zit al verwerkt in de strook. Wij gaan losse halve hexagons maken. 

De hexagons worden deze week los gebreid, volgende week gaan we de volgende rij er aan vast breien. Om het opnemen van de steken makkelijker te maken zetten de de steken op met achterwaardse lussen. Dat gaat als volgt: je begint met een slipsteek en een kort eindje draad (er is dus geen lange staart nodig), neem de werkdraad in de rechterhand en de breinaald in de linkerhand. draai de werkdraad zo naar je toe dat er een lus ontstaat. Deze lus zet je op de breinaald. Zet op deze manier alle steken op.
Het breien van de eerste rij steken gaat wat lastiger. Probeer niet te trekken aan de lussen, zo wordt het werk regelmatig. Het opnemen van steken zal makkelijker gaan, want je hebt wat meer ruimte in de lussen. Voor de agendaversie kleur: roestoranje 166 (regenboog neonoranje 708). Breinaald 5 mm

r: recht

av: averecht

kst: kantsteek, hier altijd de eerste en laatste steek van de naald recht breien
2s: 2 steken samen breien
aro: afhalen, recht, overhalen (mindering)

Deze strook wordt kleine stukken gebreid. Dit is een modulair breiwerk
halve hexagons zet 35 steken op met achterwaartse lussen.

nld1: recht

nld2 en elke even naald: kst, av, kst

nld3: kst, * 2s, 7r, aro,* kst

nld5: kst, * 2s, 5r, aro,* kst

nld7: kst, * 2s, 3r, aro,* kst

nld9: kst, * 2s, 1r, aro,* kst

nld11: kst, * 3s* kst

Breek de draad af rijg in een stopnaald. Haal het uiteinde door de lussen en trek strak. Maak op deze manier 5 halve hexagons.