Patroon week 48 - CAL2015

27 nov. 2015

We zijn klaar met de CAL2015! Ga je ook meedoen met de CAL2016? We gaan eerst een kanten sjaal haken. En we gaan nog meer CAL's en KAL's doen natuurlijk.

Zondag 13 december van 12 tot 13.30 hebben we een bijeenkomst om de CAL's en KAL's te bewonderen! We gaan foto's maken en zijn heel benieuwd naar jullie dekens, dus komen jullie ook?

Maar eerst de CAL2015 nog voorzien van een rand. Als het goed is heb je nog aardig wat wol over. Deze 'restjes' gaan we opmaken in de rand.

Eigenlijk willen we het een beetje aan jullie zelf overlaten maar we zullen zeggen wat wij hebben gedaan.

Eerst hebben we met donkerpaars 112 helemaal rondom een toer vasten gehaakt. Als een kleur opraakt, maakt dat niet uit, je begint gewoon met een andere kleur.

Daarna hebben we aan beide zijkanten 5 rijen granny steek gehaakt (weet je nog? drie stokjes op 1 insteekplek en daarna 2 steken overslaan). De zijkanten zijn dus de lange kanten.

Hierna vonden wij het nog mooi om weer helemaal rondom een toer stokjes te haken. En dan als laatste hebben we ook weer helemaal rondom een toer kreeftensteek gehaakt. De kreeftensteek is een steek die je andersom haakt, je begint links en gaat naar rechts haken.

Mooie steek om randen mee af te werken! Heb even een anoniem filmpje gevonden:

Wordt nu bijna een beetje emotioneel, want we zijn toch bija een jaar lang samen bezig geweest om iets samen te creëren. Ik heb het met heel veel plezier gedaan en hoop dat jullie er net zo blij mee zijn als wij.