Patroon week 7 - Knotten CAL2016

19 feb. 2016

We gaan deze week 3 van deze prachtige hexagonnen haken. 

We gaan deze keer het diagram volgen, dus het patroon is niet helemaal uitgeschreven, maar er staat wat leidraad hoe je het diagram gebruikt.

Het liefst beginnen we met een magische ring.

Hieronder lenen we een filmpje van beestenbende.be met lekker Vlaamse uitleg. LET OP, wij haken geen vasten in de ring maar 4 maal 3 stokjesbundels met 4 lossen ertussen. Dus bekijk vooral het eerste stukje over hoe je een magische ring maakt!

Toer 1 zetten we op in oranje met de magische ring. Begin in het diagram bij 1 en werk linksom, dus je begint met 2 lossen in de magische ring en 2 samengehaakte stokjes, dan 4 lossen en 3 samengehaakte stokjes, enzovoort. Je eindigt met een stokje bovenin de eerste stokjesbundel.

Toer 2 begin bij de 2 met een losse en haak 24 vasten zoals op het diagram staat op de vorige toer.

Toer 3 begin bij 3 met 3 keerlossen en werk weer linksom. Haak 2 stokjes en 5 lossen en volg het diagram verder. We eindigen dus met 2 lossen en een stokje in de bovenste keerlosse. 

Toer 4 haken we verder met groen, begin bij de 4, haak 5 vasten om het stokje, een vaste op het middelste stokje, 9 vasten om het lossenboogje, enzovoort. We eindigen met nog 4 vasten om het lossenboogje waar je was begonnen en sluit de toer met een halve vaste.

Toer 5 begin je met 6 lossen en een stokje in de 5e vaste van de vorige toer (zie ook het diagram). Haak daarna 4 lossen en een driedubbelstokje in dezelfde vaste. Daarna haak je een driedubbel stokje in de 5e vaste van de volgende boog en haak allemaal in diezelfde vaste: 4 lossen, een stokje, 3 lossen, een stokje, 4 lossen en een driedubbel stokje. Werk het diagram verder af.

Toer 6 begin met een keerlossen en haak 84 vasten volgens het diagram.

Toer 7 begin met 3 keerlossen en haak 96 stokjes volgens het diagram.

Hecht af en werk de draadjes weg.

Maak 3 van deze hexagonnen. Eentje zoals hierboven beschreven, oranje met groen. Eentje toer 1 t/m 3 in roomwit en de rest in groen. En hexagon 3 haak je toer 1 t/m 3 in roomwit en de rest in lichtgrijs.