Secret Garden - Deel 1

28 mei 2016

We gaan deze CAL in 3 delen haken. 

Je haakt eerst de roos. Het schema vind je hieronder. Op vrijdag 1 juli publiceren we deel 2 van het patroon.

Opzet: Zet 99 lossen op met een haaknaald 3.5 (groter dan we straks mee gaan haken).

LET OP: haak volgens het haakschema! Helemaal onderaan dit bericht kun je het schema downloaden als pdf.

Rij 1: We haken verder met een haaknaald 2.5 of 3 mm. Haak 3 keerlossen, maar deze tellen niet als steek, 1 stokjes in de 4e losse vanaf de naald en 2 stokjes in de volgende 2 lossen, *haak een losse, sta een opzetlosse over en haak 3 stokjes in de volgende 3 opzetlossen*. Herhaal * * tot het einde. Je hebt nu 25 keer 3 stokjes.

Rij 2: haak 3 keerlossen maar tel deze niet als steek. Haak een stokje in het eerste stokje, *haak een losse, sla een stokje over en haak 3 stokjes, 1 op het stokje, 1 in de losse (echt insteken niet eromheen) en 1 in het volgende stokje*. Herhaal * * tot 2 stokjes voor het einde, haak een losse, sla een stokje over en haak een stokje in het laatste stokje.

Rij 3: haak 3 keerlossen maar tel deze niet als steek. Haak een stokje in het eerste stokje, een stokje in de losse en nog een stokje in het volgende stokje. *Haak een losse en sla een steek van de vorige toer over en haak een stokje*. * * Herhaal tot laatste 2 steken voor het einde en haak een stokje in de losse en haak een stokje in het laatste stokje.

Rij 4: haak 3 keerlossen maar tel deze niet als steek. Haak een stokje in het eerste stokje, haak een losse en sla een stokje over en haak 3 stokjes in de volgende 3 steken. *Haak een losse en sla een steek van de vorige toer over en haak een stokje*. * * Herhaal tot laatste 4 steken voor het einde en haak 2 stokjes in de volgende steken, een losse, sla een stokje over en haak een stokje in het laatste stokje.

Rij 5, 6, 7, 8 en 9: herhaal rij 3 en 4.

Hierna begint de roos en volg hiervoor het schema. De plek van de kruisjes zijn dus dichte vakjes.

 Download hier het schema van de roos in PDF