Knotten Colors Call 2020 - patroon vierkant 7 van de tunische stekendeken

8 apr. 2020

We gaan beginnen aan de laatste 2 vierkanten van de tweede serie van 4 vierkanten. Hierna krijgen we dan nog serie 3 die we met de dubbelzijdige tunische haaknaald gaan haken. Weer net even iets anders!

Het idee is dat vierkant 1 t/m 4 boven elkaar komen en vierkant 5 t/m 8 ook en dan in de volgorde 1, 2, 3 en 4 en dan beginnen we weer bij 5, 6, 7 en 8 (zo zijn de kleuren ontworpen).

Dus als vierkant 8 af is, hebben we de vierkanten van 2 stroken af. Er komt een tussenrand tussen de vierkanten. De vastenrand om de vierkanten kun je vast haken. In de randkleur 40 vasten aan elke zijde van het vierkant haken.

Algemene uitleg bij dit patroon:

In vierkant 7 gaan we een soort van verhoogde steken maken. Vandaar dat je na een rechte steek nog een losse haakt, om de steek wat hoger te maken. Daarna haak je 2 gewone steken en die 2 steken haak je daarna samen (dus ook verhoogd), je maakt dan een omslag om die mindering weer te compenseren.

LET OP: ook in dit vierkant wisselen we van kleur aan het begin van de heengaande rij 

Patroon vierkant 7

40 steken opzetten met kleur 5 en teruggaande rij haken en bij laatste doorhaling kleur 5B aanhechten.

Heengaande rij 1: 1 losse, 1 breisteek (rechte tunische steek) en 1 losse, *tweemaal een gewone tunische steek, omslaan en door die 2 net opgehaalde lussen halen, omslag*, herhalen tot 2 steken voor einde, breisteek en een losse, kantsteek en een losse.

Teruggaand rijen bij laatste doorhaling 2 lussen andere kleur weer oppakken.

Heengaande rij 2: 1 losse, breisteek en 1 losse, *tweemaal een gewone tunische steek (de tweede insteken in de omslag van de vorige rij), omslaan en door die 2 net opgehaalde lussen halen, omslag*, herhalen tot 2 steken voor einde, breisteek en een losse, kantsteek en een losse.

Rij 2 blijven herhalen.

Circa 10 rijen haken en naar kleur 6 en 6B wisselen.

Totaal circa 20 rijen haken.

Bekijk hieronder de tutorial van deze steken: