Knotten fourtune CAL2017 - kussen 3, week 3

31 mrt. 2017

We gaan schelpen haken met kleur 1 (bingo Fourtune Cookie met kleur 4) en de normale maat haaknaald.

Rij 1: zoals altijd blijft de eerste lus staan, *sla een steek over en maak een gewone tunische steek in de volgende steek, maak vervolgens een gewone tunische steek in de overgeslagen steek*. * * herhaal tot laatste 3 steken, steek de 3e steek voor het einde en de 2e steek voor het einde samen in en haal de lus op (1 steek minderen) en maak in de laatste steek een gewone tunische steek.

Teruggaand rij 1: sla om en haal door 2 lussen, *haak 2 lossen, sla om en haal door 4 lussen op naald (schelp)*. * * herhaal tot er 3 lussen op je naald staan, haak 2 lossen en haal door de laatste 3 lussen om de naald.

Rij 2: haak een losse en sla de bovenkant van de schelp over. *Haal een lus op in de volgende losse, haal een lus op in de rij eronder tussen de schelpen, sla een losse over en haal een lus op in de derde losse, sla de volgende schelp over*. * * herhaal tot einde en haal een lus op bovenop de schelp.

Teruggaand rij 2: sla om en haal door 1 lus, haak een losse, *sla om en haal door 4 lussen op naald (schelp), haak 2 lossen*. * * herhaal tot er 5 lussen op je naald staan, sla om en haal door 4 lussen om de naald, haak een losse, sla om en haal door de laatste 2 lussen op de naald.

Rij 3: haak een losse, sla de eerste lus over, haal een lus op in de volgende losse. *Sla de volgende schelp over, haal een lus op in de volgende losse, haal een lus op in de rij eronder bovenop de schelp, sla een losse over en haal een lus op in de volgende losse *. * * herhaal tot einde en sla de volgende schelp over, haal een lus op in volgende losse, sla de volgende losse over en haal een lus op in de laatste steek.

Teruggaand rij 3: Sla om en haal door 2 lussen op de haaknaald. *Haak 2 lossen, sla om en haal door 4 lussen op de naald*. * * herhaal tot er 3 lussen op de naald staan, haak 2 lossen, sla om en haal door de laatste 3 lussen op de naald.

Rij 4: haak een losse en sla de bovenkant van de halve schelp over. *Haal een lus op in de volgende losse, haal een lus op in de rij eronder bovenop de schelp, sla een losse over en haal een lus op in de volgende losse, sla de volgende schelp over*. * * herhaal tot einde en haal een lus op bovenop de halve schelp.

Teruggaand rij 4: sla om en haal door 1 lus, haak een losse, *sla om en haal door 4 lussen op naald (schelp), haak 2 lossen*. * * herhaal tot er 5 lussen op je naald staan, sla om en haal door 4 lussen om de naald, haak een losse, sla om en haal door de laatste 2 lussen op de naald.

Bekijk het filmpje ter verduidelijking steek. LET OP: in het filmpje klopt het begin van de teruggaande rij NIET, je haakt maar 1 losse (ipv 3).

Rij 5: herhaal rij 3

Rij 6: herhaal rij 4

Rij 7: herhaal rij 3

Rij 8: herhaal rij 4

Rij 9: herhaal rij 3 en verander aan het einde van rij 9 naar kleur 2.

Rij 10: herhaal rij 4 in kleur 2.

Rij 11: herhaal rij 3 in kleur 2.

Afkanten: haak 2 vasten, *haak een vaste door de 3 lussen van de schelp, haak een vaste tussen de schelpen*, * * herhaal tot einde en haak een vaste op de laatste schelp.