Tunische stekensjaal CAL2019 - de voorbereidingen

28 dec. 2018

UPDATE begin februari - scroll helemaal naar onder voor meer informatie over de versie met Organico - 100% biologische katoen.

Zo aan het einde van 2018 zijn we nog steeds superenthousiast over tunisch haken! Dus leuk leuk leuk, we gaan een nieuwe ad-hoc CAL2019 doen! Jullie reageerden massaal op Instagram dat jullie wel zin hebben om even wat tunische steken te oefenen. Wil je meedoen? Bestel dan hier het pakket garen als je met 10% korting met onze wol mee wilt doen.

Bekijk onze leuke video erover:

We gaan in februari 2019 een mooie nieuwe tunische CAL starten - een stekendeken. Dit worden 12 vierkanten met allemaal verschillende steken, en prachtig kleurenspel en een tussenrand en buitenrand. Meer details volgens snel! Om de eerste maand van 2019 te overbruggen en toch lekker bezig te kunnen zijn, een ad-hoc tunische CAL!

De stekensjaal hebben wij gehaakt met 4 verschillende kleuren Bingo en 2 kleuren Lala Berlin Shiny. Van onze kleurencombinatie is een pakket samengesteld dat je met een kleine korting kunt bestellen. Wij hebben de sjaal op tunische haaknaald 9 mm gehaakt, maar als je van nature wat strakker haakt, dan adviseren we een tunische haaknaald 10 mmAls je wat losser haakt, kun je ook een tunische haaknaald 8 mm gebruiken.

De sjaal wordt circa 160 cm lang en 30 cm breed. Hieronder nog wat meer sfeerimpressies.

 

 

De Stekensjaal in Organico

Voor de versie van de Organico hebben wij 9 bollen Organico gebruikt. 3 bollen van een basiskleur en dan 5 accentkleuren.

Deel 1 en 2 en de helft van deel 3 en de helft van deel 5 en deel 6 en 7 worden gehaakt met de basiskleur met een accentkleur. De andere helften van 3 en 5 en deel 4 worden gehaakt met 2 accentkleuren.

De katoenen versie met Organico wordt met een tunische haaknaald 8 mm gehaakt.

De kleurverdeling kun je zelf bepalen. Hieronder een foto met ons idee!