Diamant MAL2021 - patroon week 2

19 mrt. 2021

Gebruikte steek in het eerste deel week 2 is de weefsteek die als volgt gaat:

Rij 1: haak een vaste en een losse, sla een steek over en haak een vaste.

Rij 2: haak een losse boven de vasten van de vorige rij en haak een vaste om de losse van de vorige rij.

 

PATROON

Rij 18: haak 2 keerlossen en een vaste in de eerste steek. *Haak een losse, sla een steek over een haak een vaste*. Herhaal * * tot het midden. Haak een vaste, 2 lossen en een vaste om de middenlosse. Haak een vaste op de volgende vaste. *Haak een losse, sla een steek over een haak een vaste*. Herhaal * * tot het einde en haak nog een vaste in de bovenste keerlosse van de vorige rij (51 steken aan elke kant).

Rij 19: haak 2 keerlossen en een vaste in de eerste steek. *Haak een losse, sla een vaste over en haak een vaste om de losse van de vorige rij*. Herhaal * * tot het midden. Haak een losse, sla een vaste over en haak een vaste. Haak een vaste, 2 lossen en een vaste om de middenlossen. Haak een vaste op de volgende vaste. *Haak een losse, sla een vaste over en haak een vaste om de losse van de vorige rij*. Herhaal * * tot laatste steek en haak nog een vaste in de bovenste keerlosse van de vorige rij (53 steken aan elke kant).

Rij 20-24: herhaal deze rijen, haak steeds 2 vasten in de eerste steek en haak vervolgens volgens het patroon van de weefsteek. Haak een vaste, 2 lossen en een vaste om de middenlossen. Eindig altijd met 2 vasten in de bovenste keerlosse van de vorige rij (63 steken aan elke kant).

We gaan nu weer 2 steken aan de kant meerderen en eentje in het midden, dus totaal 3 steken per kant meerderen.

Rij 25: haak 3 keerlossen en 2 halve stokjes in de eerste steek, haak een halfstokje in elke vaste en om elke losse (LET OP: steek in elke vaste en om elke losse in, bij het begin en einde van de rij vallen de vasten een beetje weg). Haak een halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de middenlossen. Haak een halfstokje in elke vaste en om elke losse en haak 3 halve stokjes in de bovenste keerlosse van de vorige rij (66 steken aan elke kant).

Gebruikte steek:

V-steek: haak een half stokje, 1 losse en nog een half stokje op 1 insteekplek.

Rij 26:  haak 3 keerlossen en 2 halve stokjes in de eerste steek. *Sla 2 steken over en haak een V-steek*. Herhaal * * tot laatste 2 steken voor het midden en haak op deze 2 steken een half stokje. Haak een halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de 2 middenlossen. Haak een halfstokje op de 2 volgende steken en haak een V-steek op de volgende steek. *Sla 2 steken over en haak een V-steek*. Herhaal * * tot laatste 2 steken voor het einde, sla 2 steken over en eindig met 3 halve stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij (21 V-steken en 6 halve stokjes aan elke kant).

Rij 27: haak 3 keerlossen en 2 halve stokjes in de eerste steek. Haak een half stokje in de volgende 2 steken. *Haak een V-steek om de tussenlosse van de V-steek van de vorige rij*. Herhaal * * tot 3 steken voor het midden. Sla 2 steken over en haak een V-steek in de volgende steek. Haak een halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de 2 middenlossen. Haak een V-steek in de eerstvolgende steek. Sla 2 steken over en *haak een V-steek om de tussenlosse van de V-steek van de vorige rij*. Herhaal * * tot en met de laatste V-steek. Haak een half stokje op de volgende 2 steken en eindig met 3 halve stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij (22 V-steken en 6 halve stokjes, 5 aan het begin en 1 in het midden, aan elke kant).

Rij 28: haak 3 keerlossen en 2 halve stokjes in de eerste steek. Haak een half stokje in de volgende steek en haak een V-steek in de volgende steek. *Haak een V-steek om de tussenlosse van de V-steek van de vorige rij*. Herhaal * * tot halfstokje in het midden. Haak een halfstokje op het halfstokje in het midden. Haak een halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de 2 middenlossen. Haak een halfstokje op de eerstvolgende steek. *Haak een V-steek om de tussenlosse van de V-steek van de vorige rij*. Herhaal * * tot en met de laatste V-steek. Sla 2 steken over en haak een V-steek in de volgende steek. Haak een half stokje op de volgende steek en eindig met 3 halve stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij (23 V-steken en 6 halve stokjes, 4 aan het begin en 2 in het midden, aan elke kant).

Rij 29: herhaal rij 27 (24 V-steken en 6 halve stokjes, 5 aan het begin en 1 in het midden, aan elke kant).

Rij 30: herhaal rij 28 (25 V-steken en 6 halve stokjes, 4 aan het begin en 2 in het midden, aan elke kant).

Rij 31: herhaal rij 27 (26 V-steken en 6 halve stokjes, 5 aan het begin en 1 in het midden, aan elke kant).

Rij 32: herhaal rij 28 (27 V-steken en 6 halve stokjes, 4 aan het begin en 2 in het midden, aan elke kant). 

Rij 33: hecht Silkhair aan en haak 3 keerlossen en 2 halve stokje op de eerste steek. Haak op elk halfstokje en op elke losse een halfstokje tot het midden. Haak een halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de middenlossen. Haak weer halve stokjes en eindig met 3 halve stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij (89 steken aan elke kant). Hecht Silkhair af.