De voorbereidingen Knotten Fair & Square CAL2018

17 jan. 2018

Vrijdag 19 januari verschijnt het eerste patroon!

De meeste van jullie hebben het pakket in huis, maar je kunt nog pakketten bestellen!

In de CAL2018 gaan we een deken haken, maat S, L of XL. We haken met de 100% biologische katoen Organico van Lana Grossa. Deze katoen wordt gehaakt op haaknaald 5 of 5.5 mm. Als je erg strak haakt, kun je 'm zelfs op haaknaald 6 mm haken.

Vrijdag 19 januari komt het eerste patroon op deze blog online te staan. Na 2 weken komt het volgende patroon. Als je een deken S haakt, maak je elk vierkant 1 keer. Haak je een maat L deken, dan haak je elk vierkant 3 keer en voor de XL deken haak je elk vierkant 5 keer. 

Het is natuurlijk belangrijk dat elk vierkant even groot wordt. We zetten per vierkant een wisselend aantal steken op, omdat sommige patronen wat meer naar elkaar toe trekken dan anderen. Dus het is minder belangrijk dat een vierkant precies 40 bij 40 cm is danwel dat elk vierkant even groot wordt.

Het is uiteraard wel de bedoeling dat een vierkant circa 40 bij 40 cm groot wordt. Dus valt jouw vierkant echt kleiner uit, dan kun je een maat grotere haaknaald gaan gebruiken.

Voor de dekens komt ook een patroon om de vierkanten aan elkaar te haken. Je kunt voor de eenvoudige variant gaan of voor de meer frivole. Dat komt als laatste.

Wat natuurlijk ook kan, is kussentjes maken van de 4 vierkanten. Zoals op de foto, leuk de combinatie van de plaid met de kussentjes ook!

Dus ga klaar zitten met je haaknaalden in de aanslag en laten we lekker gaan genieten van de leuke patronen.