KAL 2016 - Voorbereidingen

3 feb. 2016

Op vrijdag 11 maart gaat de nieuwe KAL (Knit A Long) van start. Het thema is kantbreien.

 

Wat gaan we maken? Een sjaal, een lange sjaal met punten die in de lengte is gebreid. De KAL is geschikt voor de gevorderde beginner. Je moet recht en averecht kunnen breien en overweg kunnen gaan met een rondbreinaald. Maar het is niet nodig om al eens kant te hebben gebreid.

We hebben 3 kleuren 365 Cashmere gebruikt. Met deze kleuren maken we een mooi kleurverloop. Dus kies kleuren die goed bij elkaar passen, het is niet nodig om in dezelfde tint te blijven. Maak het zo bont als je wilt.

De 365 Cashmere bestaat uit 77%katoen en 15%kasjmier (en 8%polyamide voor de sterkte). Dit is geen getwijnd garen, maar gepunnikt. Door de constructie van het garen zit er 175 meter op een bol van 50 gram, toch is het garen geschikt voor breinaald 4 tot 4,5.
Als je dit garen wil vervangen dan kan het zijn dat je aardig wat meer meters/bolletjes nodig hebt. Dus houd daar rekening mee.

Liever geen wol, neem dan de 365 Cotone of de 365 Seta.

Wat heb je nodig:

  • 2 bollen kleur 017 Poederroze,
  • 1 bol kleur 015 oudroze
  • 2 bol kleur 019 nougat
  • Lange rondbreinaald 4,5 mm van 120 cm, extra rondbreidraad van 40 cm.
  • Optioneel (en heel handig) nog een lange rondbreidraad van 120 cm, kabelverbinders en stoppertjes.

Kijk bij de pakketten voor andere kleuren, zoals taupe met mintblauw of roze met grijs. 

Daarnaast is er ook nog de luxe editie te krijgen van de Manos del Uruguay LACE, dit garen bestaat uit kasjmier, alpaca en zijde. Deze brei je op breinaald 3.5 mm. Het patroon wordt wordt gepubliceerd voor deze twee varianten. Dus je hoeft zelf niet te rekenen.