Row Twelve & Counting - Inleiding

5 sep. 2023

Ja en dan is het opeens zover, Knotten bestaat 12 jaar. Het is toch eigenlijk een soort kindje, wat opeens de leeftijd heeft bereikt om naar de middelbare school te gaan, toe aan de volgende stap in het bestaan.

En dat klopt ook wel. Knotten is niet meer dat schattige winkeltje op de Voldersgracht, nee Knotten zit nu aan de Beestenmarkt in een prachtig, monumentaal en industrieel pand! Je kunt dansen in ons pand en dat doen we dan ook graag!

Want reden om te dansen is het eigenlijk elke dag. Omdat we zo'n leuk bericht krijgen van een van onze online klanten, omdat we bezoek krijgen uit bijvoorbeeld Emmen van klanten die er gelijk een dagje van maken, omdat er een ontzettend leuk magazine is verschenen, omdat we zelf weer een nieuw model uit onze naalden hebben getoverd, omdat de mooiste nieuwe bollen binnenkomen, omdat een van de kinderen van onze mensen geslaagd is, omdat er zoveel creativiteit rondzingt, omdat een van de studenten die hier werkt zich verloofd heeft, omdat we elke dag weer leuke mensen ontmoeten en omdat er in het leven meer gedanst moet worden!

Maar jullie willen natuurlijk meer informatie over deze nieuwe MAL/CAL/KAL die we ter ere van het 12-jarig bestaan lanceren.

We gaan 5 weken samen breien of haken. Zowel de brei- als de haakpatronen komen vanaf woensdag 6 september op onze site te staan. Elke week weer een nieuw deel. Na deze 5 weken, heb je een sjaal van circa 40 cm bij 180 cm voor het breien en 30 cm bij 240 cm voor het haken.

We gaan haken of breien met de Ecopuno (72% katoen, 17% wol, 11% Alpaca), 210 meter op 50 gram. We gebruiken 5 bollen in 5 kleuren. Een heerlijk licht en mooi garen. Het haken doen we op haaknaald 4,5 mm. Voor het breien heb je naalden 4 en 4,5 mm nodig. We hebben 12 kleurencombinaties samengesteld natuurlijk, voor elk jaar eentje! In welke volgorde je de kleuren gebruikt, mag je helemaal zelf bepalen!

De patronen zijn uitgeschreven en waar nodig komen er tutorials bij te staan.

Al met al weer een superleuk project om aan te mee te doen! Wissel breien en haken af, maak de sjaal 2 keer zo breed met 2 pakketten, kies het leukste patroon voor jou en maak de hele sjaal in dat patroon. Kortom je kunt geheel je eigen draai eraan geven. Wij vinden het leuk als je zowel een sjaal gaat haken als breien en zo optimaal gebruikmaakt van onze patronen!

De breipatronen vind je hier en de haakpatronen vind je hier.