Knit-A-Long | Stitch Party (intro)

29 aug. 2024

We beginnen samen de herfst goed met deze hele toffe KAL. Knit-A-Long met de patronen voor deze gedetailleerde stola. Deze KAL is geschikt voor iedereen die houdt van een afwisselend, ajour breiproject en klaar is voor een uitdaging. Een stola komt altijd van pas en het is één van onze meest geliefde breiprojecten. Pak jij ook je breinaalden uit de kast?

Brei mee met de KAL ‘Stitch Party’

Een KAL is een hele leuke manier om met elkaar een tof breiproject te maken. In 5 weken zullen we samen deze mooie stola breien. Vanaf 18 september vind je bij Knotten elke week een nieuwe blog met daarin een deel van het patroon voor de stola. Die blogs zullen we in deze blogreeks delen.

  • Startdatum: 18 september 2024
  • Patroon: 5 delen van het patroon voor één stola vind je hier (5 weken, 1 patroondeel per week)
  • Breipakket: Stitch Party

Wat zit er in het breipakket van deze KAL bij Knotten?

Het pakket is beschikbaar in 2 verschillende garens. Je kunt kiezen tussen Glamcot (katoen) en Cool Wool (wol). We hebben 6-8 kleurvariaties voor jullie klaargezet in de Knotten webshop. LET OP! Glamcot kleuren zijn limited, dus op=op. 

Per pakket ontvang je 10 bollen in 5 kleuren (2 bollen per kleur). Je kunt tijdens het breien van de stola zelf de volgorde en kleurovergangen bepalen. Hier kun je lekker creatief mee zijn.

Breinaalden zijn niet inbegrepen bij het breipakket, maar grote kans dat jij ze thuis al hebt liggen. Je gebruikt naalden 3,5-4mm voor deze KAL. Knotten heeft een fijne collectie breinaalden van Lana Grossa in de collectie.

(LET OP! Als je het pakket koopt, zit hier nog geen patroon bij. Die vind je op de Knotten blogpagina vanaf 18 september.)

Maar wat ga ik dan maken met deze Knotten KAL?

Met deze KAL gaan we een prachtige stola maken, die Francis zelf ontworpen heeft. De stola bestaat uit een fijn opengewerkt ajour patroon met 4 verschillende designs. De stola is in de vorm van een driehoek die van breed naar smal wordt gemaakt. We gaan de stola samen in delen breien. Elke week lees je in deze blogreeks een ander deel van het patroon om een van de structuren uit te lichten. Zo leer je elke week iets nieuws en kun je stap voor stap jouw stola breien. In de laatste week leggen we je uitgebreid uit hoe je de stola nu helemaal zelf kunt afmaken.

Hoe doe ik mee met de Knit-A-Long van Knotten?

Meedoen is heel eenvoudig. Zorg dat je al het nodige garen in huis hebt en dat je vanaf 18 september deze blog in de gaten houdt voor het eerste patroon. Daarna komt er elke week een nieuw patroon online.

We zien je op 18 september met het eerste patroon. Verzamel jij alvast jouw garen? Tot dan!