Adventskalender - Dag 23

23 dec. 2022

De een-na-laatste dag alweer van de Knotten Adventskalender... Vandaag vind je de laatste nieuwe bol Twin in zakje nummer 23. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze zachte bollen met bijbehorende patronen als dat wij waren (en zijn) bij het bedenken, ontwerpen en haken/breien van deze patronen. 

We zijn zo benieuwd hoeveel vierkantjes jullie hebben weten te maken! Nu is het tijd om deze samen te voegen tot een groot en warm Adventproject. Omdat de een natuurlijk strakker breit of haakt dan de ander hebben we een project bedacht waarbij het niet uitmaakt hoeveel vierkantjes je in totaal hebt gemaakt. Namelijk een vrolijke lapjes stola!

Wij gaan ervan uit dat je in ieder geval 48 lapjes hebt kunnen haken of breien. Met dit aantal hebben wij dan ook onderstaande schema gemaakt en maak je een heerlijke stola van 64 x 192 cm. Afhankelijk van de hoeveelheid vierkantjes die je hebt gemaakt kan je de stola naar wens langer of breder maken!

De vierkanten kun je op verschillende manieren aan elkaar maken. Je kunt ze aan elkaar naaien met de matrassteek, maar ook aan elkaar haken met vasten is een handige manier. En zie je daar nu al tegenop? Gebruik dan gewoon de naaimachine! 

Heb jij al genoeg stola's en sjaals in de kast liggen? Maak dan je eigen unieke project! Denk bijvoorbeeld aan een dekentje, een kussenhoes of misschien wel een vest! 

Hieronder geven we een voorbeeld schema van hoe je de vierkantjes aan elkaar kunt maken tot een vest. Hiervoor gaan we uit van een totaal van 52 vierkantjes, van ca. 16cm x 16cm. De rode lijn geeft de halsopening en de scheiding van de voorpanden aan, maak deze niet aan elkaar! Naai de overige naden vast op kleur.

Wil je het vest groter of kleiner maken? Dat kan eenvoudig door meer of minder rijen vierkantjes aan elkaar te maken. Maak ook de mouwen zo lang en breed als je zelf wilt. En heb je nu meer vierkantjes kunnen maken? Maak dan bijvoorbeeld een fijn lang vest! 

Na het aan elkaar haken van alle vierkantjes volgens het schema kun je nog een boord haken of breien langs de boorden.

 

Heel veel plezier en creativiteit gewenst!