Adventskalender - vierkantjes breien en haken

6 dec. 2022

Wat leuk dat je bij ons een adventskalender hebt besteld! De voorpret kan beginnen of is misschien al wel begonnen op het moment van bestellen. Hieronder vind je wat meer informatie over wat je met die leuke bollen met patronen in het pakket kunt doen.

Met de bollen Twin in het pakket kun je vierkantjes breien en/of haken, waar je uiteindelijk een groter project van kunt maken. Denk aan een deken van verschillende patronen, een sjaal, een kussenhoes of misschien wel een vest! 
Wanneer je liever geen vierkanten wil gaan maken, kun je bijvoorbeeld ook een stekensjaal maken. Zorg dan dat je na elk patroon meerdert of mindert naar het aantal steken van het volgende patroon.

Wij hebben voor onze voorbeelden en patronen vierkantjes gehaakt en gebreid van ca. 16cm x 16cm. Je kunt natuurlijk ook een zelf gekozen afmeting kiezen, let hierbij op het juiste aantal steken voor het betreffende patroon. Pas het aantal steken eventueel aan naar jouw hand van breien of haken. 

Voor de gehaakte vierkantjes hebben wij gehaakt met een haaknaald 3mm (wanneer je wat losser haakt) of 3.5mm (wanneer je wat vaster haakt). Ook hier kun je natuurlijk weer een haaknaald naar wens gebruiken, zodat je de juiste afmetingen kunt maken.

De vierkanten kun je op verschillende manieren aan elkaar maken. Je kunt ze aan elkaar naaien met de matrassteek. Maar ook aan elkaar haken met vasten is een handige manier.

Wil je nu geen vierkantjes haken en/of breien? Ga dan bijvoorbeeld voor deze prachtige stola, deze brei je al met drie bollen Twin.