Patroon strook 1 breien - Knotten All Around MCAL2020

17 jan. 2020

Lees ook de voorbereidingen voor de kleurvolgorde en dergelijke.

Als je alleen gaat breien, zet dan 61 steken op met naalden 8 of 9 mm en dan met kleur 1 en 2 van de Cool Wool. Deze steek valt wat breder uit, dus eventueel deze strook op 1 maat dunnere naalden breien dan de volgende strook.

Als je eerst tunisch hebt gehaakt en een opschroefbare tunische haaknaald hebt gebruikt, kun je nu naaldpunten op het draad schroeven. Naaldpunten 8 of 9 mm. Deze steek valt wat breder uit, dus eventueel deze strook op 1 maat dunnere naalden breien dan de volgende strook.

Heb je een gewone tunische haaknaald gebruikt of ga je gewone breinaalden gebruiken, zet de steken dan over op de breinaalden.

STROOK 1 breien

Brei eerst een teruggaande rij averecht met de nieuwe kleurencombinatie. De kleurencombinatie ligt aan welke strook dit voor jou is. Is dit strook 1 voor je, gebruik dan kleur 1 en 2. Is dit strook 2 van je werk, gebruik dan kleur 2 en 3 samen. Is dit strook 6 van je werk, gebruik dan kleur kleur 6 en 7 samen.

We gaan de bijenkorf-wafelsteek breien.

Rij 1: *brei 1 recht en 1 waarbij je als het ware insteekt in de steek onder de steek op je naald*, herhaal * * tot einde en eindig met een steek recht.

Rij 2: brei alle steken recht

Rij 3: brei 1 recht en *brei 1 recht en 1 waarbij je als het ware insteekt in de steek onder de steek op je naald*, herhaal * * tot einde en eindig met 2 steken recht.

Rij 4: brei alle steken recht

Herhaal rij 1 t/m 4 en brei 22 rijen. Dit is zo'n 9 tot 10 cm.

Bekijk hier de tutorial van deze steek: