Patroon strook 1 haken - Knotten All Around MCAL2020

17 jan. 2020

Lees ook de voorbereidingen voor de kleurvolgorde en dergelijke.

Als je alleen gaat haken en dit is je eerste strook, haak dan een ketting van 57 lossen. Haak 2 rijen vasten. Je begint dan met kleur 1 en 2 samen van de Cool Wool.

Het kan ook zijn dat dit de 3e strook is die je gaat maken. Dan gebruik je kleur 3 met 4. Of het is strook 11 die je gaat haken. Dan ga je verder met Cool Wool kleur 11 en 12 samen.

We hebben de steken nog op de breinaald staan en gaan een haaknaald 7 of 8 mm gebruiken.

We steken de haaknaald op dezelfde manier in als in naald 2 van het laatste breipatroon (strook 5 breien). Dus eerste steek insteken als bij het recht breien, haal de steek van de breinaald en maak er een vaste van. De tweede steek insteken onder de steek op naald en haal deze ook van de naald en haak er een vaste van. Haak zo vasten op alle steken van de naald (waarin je dus gewoon insteekt en eronder insteekt).

Als je dus als strook 3  deze strook gaat haken, steek je in zoals je bij het eerste breipatroon deed.

We haken een teruggaande rij ook vasten. We willen op een meervoud van 8 +1 uitkomen naar 57 steken, dus minder indien nodig steken.

Gebruikte steken

Waaier: haak 2 halve stokjes samen en 2 lossen, doe dit nogmaals en haak 2 halve stokjes samen. Je hebt dus 3 clusters van 2 halve stokjes samen met 2 lossen ertussen.

Rij 1 (goede kant): 1 keerlosse en een vaste in de eerste vaste. *Haak 1 losse, sla 3 vasten over en haak een waaier, haak 1 losse, sla 3 vasten over en haak een vaste*. Herhaal * * tot het einde.

Rij 2 (verkeerde kant): haak 3 keerlossen en een stokje in de eerste vaste, *haak 2 lossen, haak een vaste op de middelste cluster van de waaier, haak 2 lossen en haak 3 stokjes op de vaste van de vorige rij*. Herhaal * * maar eindig met 2 stokjes op de laatste vaste.

Rij 3 (goede kant): haak 2 keerlossen en een halfstokje, 2 lossen en 2 halve stokjes samen, *haak 1 losse en een vaste op de vaste van de vorige rij, haak 1 losse en een waaier op het middelste stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot einde maar maak de laatste waaier van 2 clusters van 2 halve stokjes.

Rij 4 (verkeerde kant): haak 1 keerlosse en een vaste op het eerste cluster, *haak 2 lossen en 3 stokjes op de vaste van de vorige rij, haak 2 lossen, haak een vaste op de middelste cluster van de vorige rij*. Herhaal * * waarbij je de laatste vaste haakt op de laatste cluster.

Rij 5 (goede kant): haak 1 keerlosse en een vaste op de eerste vaste, *haak 1 losse en een waaier op het middelste stokje van de vorige rij, haak 1 losse en een vaste op de vaste van de vorige rij*. Herhaal * * tot einde.

Rij 6: herhaal rij 2

Rij 7: herhaal rij 3

Rij 8: herhaal rij 4

Bekijk hieronder de tutorial van deze haaksteek: