Patroon strook 2C haken - Knotten All Around MCAL2020

24 jan. 2020

Het ligt eraan welke strook dit voor je is. Maar je wilt graag op 61 steken uitkomen. Dus eventueel in die eerste rij vasten het benodigde aantal steken meerderen of minderen. Als je net de strook hebt gebreid moet je steken minderen om weer op de 61 steken uit te komen. Je haakt dan vasten in de steken direct vanaf je breinaald en dan een teruggaande rij vasten waarin je steken mindert.

In deze strook gaan we waaiers kruislings haken, hierbij hebben we een meervoud van 6 steken + 1 nodig. Haak in de nieuwe kleurencombinatie eerst een rij vasten en meerder of minder verdeeld over de rij 4 of 6 steken (61 steken).

Gebruikte steek: waaier, haak hierbij 3 stokjes in dezelfde plaats.

Rij 1: haak 3 keerlossen en een waaier in de eerste vaste, *sla 3 vasten over, haak in de volgende vaste: 1 halve vaste, 3 lossen en een waaier*. Herhaal * * tot het einde en eindig met een halve vaste in de laatste vaste.

Rij 2: haak 5 keerlossen en een waaier in de 4e losse vanaf de haaknaald, *haak 1 halve vaste, 3 keerlossen en een waaier om de eerstvolgende lossenboog van de vorige rij*. Herhaal * * en eindig met een halve vaste om de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Herhaal rij 2 en haak totaal 6 rijen kruislingse waaiers.

Als je de volgende rij wilt gaan tunisch haken of wilt gaan breien, sluit dan nog af met een overgangsrij om de bovenkant weer recht te krijgen. Haak op elk stokje een vaste en op de halve vaste tussen de waaiers een stokje. Zo wordt het werk weer rechter van boven. 

Bekijk hieronder de tutorial van deze steek: