Knotten Autumn Islands CAL2017 - de benodigdheden

28 aug. 2017

De Knotten Autumn Islands CAL2017 - de pakketten zijn hier te vinden.

Op vrijdag 15 september wordt het eerste patroon van deze CAL2017 gepubliceerd. De grote deken met tussen- en buitenrand is af in kleur A.

Ons idee bij deze CAL:

Je kunt het patroon helemaal zo maken zoals wij het bedacht hebben, en dus ook de vierkanten aan elkaar zetten zoals wij dat hebben gedaan. Hiervoor hebben we standaardpakketten samengesteld die zijn te bestellen in 3 kleursamenstellingen. Het voorbeeld is de grote deken met rand in kleur A. Deze is 130 cm bij 175 cm groot.

Kleur A zoals de gehaakte deken.

Kleur B met blauw- en natuurtinten

Of kleur C in grijstinten met geel

Maar je kunt allerlei kanten op!

Je kunt een kleine deken maken door maar 6 vierkanten te haken en deze al dan niet met een rand aan elkaar te zetten en een buitenrand eromheen te haken. Ook kun je van die 6 vierkanten 3 kussens maken met een voor- en achterkant. De pakketten voor de kleine dekens in onze kleuren zijn ook te bestellen. De kleine deken met rand wordt circa 90 bij 130 cm groot.

Met onze pakketten kun je ook je eigen draai geven aan jouw deken!

We gaan 12 vierkanten van 40 bij 40 cm maken en elk vierkant is een ander patroon. We maken steeds 3 vierkanten in dezelfde 'stijl'. Dus we kunnen ons ook voorstellen dat je de hele deken in dezelfde 3 vierkanten wilt maken. Het staat je natuurlijk vrij om alle vierkanten te maken naar het patroon van de eerste serie van 3 vierkanten.

Ook werken wij met meerdere kleuren in 1 vierkant. Maar je kunt ook elk vierkant van 1 kleur maken. En dan krijg je dus effen vierkanten in 6 verschillende kleuren verdeeld over de deken.

Je kunt de vierkanten in je eigen volgorde aan elkaar zetten. Je kunt een indeling maken die jij mooi vindt en ze zo aan elkaar zetten.

De keuze voor de rand ligt ook vrij! 

Je kunt nu het volledige pakket bestellen met rand. Bij kleur A is de rand bruin, zoals het eindresultaat laat zien.

 

Bij kleur B is de rand ook bruin in onze pakketten. Bij kleur C hoort een antraciet rand.

Maar je hoeft geen rand te maken, je kunt de vierkanten ook direct aan elkaar zetten. Of je kiest een afwijkende kleur voor de rand, en dit kan ook nog achteraf als alle vierkanten al af zijn. Je kunt de tussenrand ook smaller maken waardoor je minder bollen nodig zou hebben. Alles staat vrij!

Je kunt er ook voor kiezen om de deken in stappen te maken. Bestel nu een kleine deken zonder rand en kijk hoe het uitpakt. Vind je het helemaal leuk, dan bestel je later nog een kleine deken en dan kun je aan het einde wol voor de rand bestellen.

Kies je eigen kleuren

Ook kun je natuurlijk helemaal voor eigen kleuren gaan! Wij hebben de deken ontworpen in 6 kleuren en dan 1 van die kleuren is tevens de rand kleur. Hiervoor heb je van 5 kleuren 4 bollen nodig en van 1 kleur 10 bollen.

Per serie van 3 vierkanten heb je 6 bollen wol nodig. 

Bekijk alle kleurtjes hier.

Tenslotte haken we deken op haaknaald 5 en 5.5 mm. Haak je van nature erg los, dan kan haaknaald 4.5 en 5 mm ook. Haak je juist strak dan heb je 5.5 en 6 mm nodig.

We hebben er erg veel zin in om te beginnen en hopen jullie ook!