Knotten Autumn Islands CAL2017 - patroon vierkant D

6 okt. 2017

Vierkant D

We gaan dit vierkant in 2 richtingen haken. We beginnen met een stuk met een kabel. In de kabel haken we dubbele reliëfstokjes om te kruisen. En een stokje voor het gewone reliëfstokje. Ertussen haken we halve stokjes.

Deel 1

Opzetrij 1: zet 30 halve stokjes op met kleur 6.

Rij 2: haak 5 halve stokjes, *sla 2 halve stokje over, haak 2 dubbele reliëfstokje voorlangs om de volgende 2 halve stokjes, haak vervolgens 2 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de overgeslagen steken. Haak 4 halve stokjes.* * *Herhaal nog 2 keer en eindig met een half stokje.

Rij 3: haak 5 halve stokjes, *haak 4 reliëfstokjes achterlangs, haak 4 halve stokjes.* * * Herhaal nog 2 keer en eindig met een halfstokje.

Rij 4: haak 5 halve stokjes, *haak 4 reliëfstokjes voorlangs, haak 4 halve stokjes.* * * Herhaal nog 2 keer en eindig met een halfstokje.

Rij 5: haak 5 halve stokjes, *haak 4 reliëfstokjes achterlangs, haak 4 halve stokjes.* * * Herhaal nog 2 keer en eindig met een halfstokje.

Rij 6: haak 5 halve stokjes, *sla 2 stokjes over, haak 2 dubbele reliëfstokje voorlangs om de volgende 2 stokjes, haak vervolgens 2 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de overgeslagen steken, ECHTER we kruisen achterlangs de 2 al gemaakte dubbele reliëfstokjes. Steek hiertoe je haaknaald achter de 2 kruisende dubbelstokjes en maak dan een regulier dubbel reliëfstokje voorlangs. Haak 4 halve stokjes.* * *Herhaal nog 2 keer en eindig met een half stokje.

De instructievideo van de stokjes achterlangs kruisen in de kabel:

 

Rij 7, 8 en 9: herhaal rij 3, 4 en 5

Rij 10-41: herhaal rij 2 t/m 9

Rij 42: herhaal rij 2, hecht af. Werk de draadjes weg.

 

Deel 2 van vierkant D

We haken nu aan de zijkant van deze strook verder met kleur 2 en haken 56 halve stokjes aan de zijkant. Begin aan de goede kant van het werk. Haak 1 halfstokje in elke rij en haak elke 3e rij 2 halve stokjes in de rij. Probeer zo op 56 halve stokjes uit te komen.

Rij 2: haak halve stokjes maar steek in de middenlus in waardoor de bovenste 2 lussen als een V-steek op het werk komen te liggen aan de andere kant.

Zie het filmpje van week 1:

Rij 3: haak halve stokjes.

Rij 4-11: herhaal rij 2 en 3

Wissel naar keur 5

Rij 12: haak 4 lossen (deze tellen nu wél als stokje plus 1 losse), *sla om en steek in in de eerstvolgende steek in en haal lus op (laat ze alledrie op de naald staan), sla nogmaals om en steek in bij de volgende steek, sla om en haal door de 5 lussen op de naald (je hebt nu een samengehaakt halfstokje gemaakt), haak een losse.* * * herhaal tot het einde, eindig met het samengehaakte halfstokje.

Rij 13: haak 2 keerlossen en haak halve stokjes, eentje op de samengehaakte stokjes, en eentje in de losse. Eindig met een halfstokje in de 4e losse van de vorige rij (56 halve stokjes). 

Rij 14 - 21: herhaal rij 12 en 13

Hecht af en span het vierkant op naar 40 bij 40 cm.