Knotten Autumn Islands CAL2017 - patroon vierkant E

13 okt. 2017

Deel 1

Zet 32 lossen op met kleur 4. Zorg dat de lossenketting losjes wordt opgezet, eventueel met een grotere haaknaald opzetten.

We gaan de Block Stitch haken.

Rij 1: Haak een vaste in de 2e losse van de naald, *haak 2 lossen en sla 2 opzetlossen over en haak een vaste*. * * Herhaal tot einde.

Rij 2: Haak een stokje op de 1e vaste, *2 stokjes om het lossenboogje en haak een reliëfstokje voorlangs om de vaste*. * *Herhaak tot einde en eindig met 2 stokjes om het lossenboogje en een stokje op de laatste vaste.

Rij 3: Haak een vaste op het eerste stokje, *2 lossen en een vaste op het reliëfstokje*. * * *Herhaal tot einde en eindig met 2 lossen en een vaste op het laatste stokje.

Rij 4-33: herhaal rij 2 en 3

Rij 34: herhaal rij 2

 

Deel 2

We gaan nu aan de zijkant van deze rechthoek verder haken met kleur 1. We lussen aan de goede kant van het werk kleur 1 aan. Haak 3 keerlossen en een stokje in de hoek. We haken totaal 42 stokjes en nemen hiertoe 2 stokjes per stokjesrij op en om de rij 3 stokjes. Eindig ook met een stokje in de hoek.

Haak 2 stokjes en een reliëfstokje achterlangs, dan *4 stokjes en een reliëfstokje achterlangs*. * *herhaal tot einde en eindig met 4 stokjes. In de volgende rij haak je stokjes en reliëfstokjes voorlangs op de reliëfstokjes van de vorige rij. En dan weer stokjes en reliëfstokjes achterlangs op de reliëfstokjes van de vorige rij.

Haak zo totaal 21 rijen.

 

Deel 3

We gaan nu weer in de richting haken van deel 1, draai je vierkant dus een kwartslag. We haken verder met kleur 5. We lussen in de rechterhoek aan de goede kant van het werk kleur 5 aan. Dit is dus op deel 2.

Haak 3 keerlossen en een stokje in de hoek en neem verdeeld over de rand 56 stokjes op. Aan de zijkant van deel 2 nemen we elke rij 1 steek op en om de rij 2 steken (ongeveer 30 steken) en boven op deel 1 haken we een stokje op elk stokje, maar slaan we telkens het 2e reliëfstokje over (ongeveer 26 steken).

Rij 2: haak een keerlosse en een halve vaste op het eerste stokje, *haak een stokje op het volgende stokje, en een halve vaste op het volgende stokje*. * *Herhaal tot einde en eindig met een stokje.

Rij 3: haak 3 keerlossen (tellen niet als steek) en haak een rij stokjes (56 stokjes).

Rij 4-7: herhaal rij 2 en 3 

Rij 8: herhaal rij 2

Werk de draadjes weg en span het vierkant op tot 40 bij 40 cm.