Maya Mozaïek CAL 2020 - patroon week 3 de driehoekstola deel 2

13 nov. 2020

Het volgende deel van het patroon is wat uitdagender. Daarom behandelen we dit los. Het mozaïekpatroon dat we gaan haken, vergt wat meer opletten. De herhaling gaat over 12 steken en dus goed opletten waar je gebleven bent!

Eerst een teruggaande rij haken met Cool Wool (zonder meerderingen dus). Haak op elke vaste een vaste (115 steken per zijde).

Het aantal steken is niet heel erg belangrijk. Herhaal het stuk waar de xxx onder staan zo vaak als kan. En zorg dat je stola een driehoekvorm blijft houden.

Verder geldt er weer:

  • Je haakt steeds 2 rijen met Cool Wool (heen- en teruggaand = 2 rijen) en dan 2 rijen met Colorissimo. Je hoeft de draad niet af te hechten, maar neemt deze aan de zijkant mee.
  • Bij het haken van een losse, sla je een steek over van de vorige toer. De lossen tellen mee als steek.
  • We meerderen steeds in de heengaande rij, dus 2 vasten in de eerste vaste, 3 vasten in de middensteek en 2 vasten in de laatste vaste.
  • In de teruggaande rij meerderen we NIET.

Gebruik het getekende schema voor het haken en bekijk ook de tutorial om je ermee te helpen.

Je hebt aan het einde van deze week 151 steken per zijde. En 1 middensteek dus 303 steken. Voor het volgende patroondeel moet je een stekenaantal hebben dat deelbaar is door 5 + 1. Dus als je stekenaantal net afwijkt, dan moet je in de laatste teruggaande rij eventueel iets meerderen of minderen.

De tutorial kun je hier bekijken:

Het PDF bestand kun je hier downloaden.