Patroon grof gehaakte Granny Square shrug

1 mei 2016

Heerlijk een zo snel weg te haken vestje dat ook nog eens heerlijk draagt. 

Materiaal:

Natura XL yummy Bonbon, Lila, Kobaltblauw, Rose Shocking, Mer du Sud, Natura XL wit en Cotton Mix 50 bruin

Haaknaald: 10 mm

We gaan een grote granny square haken waar we een vestje van maken. Superleuk en snel klaar!

Start een granny square door met Kobaltblauw 4 lossen te haken. Sluit deze ring met een halve vaste in de eerste losse. Zie ook het diagram.

We haken steeds granny steken: 3 stokjes in 1 ruimte.

Toer 1: haak verder met Kobaltblauw 3 lossen (als eerste stokje), 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes en 2 lossen. Sluit met een halve vaste in de bovenste losse van je beginlossen. Hecht af.

Toer 2: Hecht Rose Shocking in het 2 lossenboogje aan. Haak 3 lossen als eerste stokje plus 2 stokjes, 2 lossen en 3 stokjes allemaal om het 2 lossenboogje. Haak 3 stokjes, 2 lossen en 3 stokjes om het volgende lossenboogje en maak de vier hoeken zo af. Eindig weer met een halve vaste in de bovenste losse van de 3 startlossen. Hecht af.

Toer 3: Hecht Cotton Mix 50 bruin in een 2 lossenboogje aan. Doe weer hetzelfde als toer 2, maar haak ook 3 stokjes om de tussenruimte tussen de 2 grannysteken. Hecht af.

Haak zo verder en wissel elke toer van kleur.

Toer 4: Mer du Sud

Toer 5: Lila

Toer 6: wit

Toer 7: Bonbon

Herhaal deze kleurvolgorde. In de laatste toeren haal je niet meer een volledige toer met het overgebleven garen, hecht dan gewoon de volgende kleur aan als je kleur van die toer op is.

Haak 19 toeren. 

Vouw de lap dubbel en sluit de zijnaden met een van de overgebleven kleuren. Laat hierbij ongeveer 20 cm over voor je armsgaten.