Wintersport here we come!

20 jan. 2016

Bestel het pakketje hier

Het is opeens winter geworden en we hebben onze mutsen en sjaals nog niet af. Nu geen probleem, deze muts en sjaal kun je makkelijk in 2 avondjes haken!

Materiaal

2 bollen AM Superbaby paars

1 bol Loop paars/kaki/bruin

1 bol Soffilo kakigroen

2 bollen Bingo neongeel

Haaknaald 10 of 12 mm

De muts is gewoon het patroon voor de Hey muts van Winke Tolsma.

Hierbij hebben wij de volgende garens aangehouden:

Toer 1 en 2 AM Superbaby, toer 3 AM Superbaby met 1 draad bingo, toer 4 Soffilo, toer 5 AM Superbaby, toer 6 een toer vasten met 2 draden bingo, toer 7 loop, toer 8, 9, 10, 11 van AM superbaby. Sluit af met een toer vasten van een dubbele draad bingo. 

Maak een pompom van de garens die je over hebt (na het haken van de sjaal) voor de finishing touch.

De bijbehorende loospjaal

Toer 1: Zet 63 stokjes op met AM Superbaby. Sluit in het rond met een halve vaste en sluit de toer en breek de draad af.

Toer 2: Hierna gaan we de blockstitch haken. We gebruiken 2 draden Bingo neongeel. Hecht deze aan met een losse en haak een vaste. Haak 3 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Herhaal dit tot het einde, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en sluit de toer af en hecht de draad af.

Toer 3: Hecht nu Sofilo aan met 3 lossen om het lossenboogje van de vorige toer en haak nog 2 stokjes om datzelfde boogje. Haak 3 stokjes om het volgende lossenboogje en herhaal dit tot het einde. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste aanhechtlosse en sluit de toer en hecht de draad af.

Toer 4, 6, 8, 10 en 12: herhaal toer 2

Toer 5 en 11: herhaal toer 3 met Loop

Toer 7 en 13: herhaal toer 3 met AM Superbaby