Babyjasje en deken van Phil Looping

27 sep. 2016

Haakpatroon babyvest met babydeken

Bestel het pakket voor de deken en het vestje hier 

Materiaal 3 kleuren Phil Looping

Haaknaald 6 mm en 9 mm

 

Haak eerst het vestje om daarna met de rest van de wol het dekentje te haken. 

Stekenproef vestje: 11 stokjes bij 6,5 rij is 10 bij 10 cm

 

Patroon babyvestje 3 maanden (6 maanden, 9 maanden)

Het vestje haken we op haaknaald 6 mm, of de haaknaald die nodig is om de juiste stekenverhouding te krijgen. We haken het vestje aan één stuk. Je maakt een lap tot aan de armsgaten en dan haak je de 2 voorpanden en het rugpand los van elkaar verder. De mouwen kunnen we er dan direct aanhaken.

Zet 50 (53, 56) stokjes op in kleur Ciel (Rosee). Haak 8 (9, 11) rijen stokjes in Ciel (Rosee). Hierna haken we een rij met kleur Biche (Flanelle). Daarna hechten we Glacon (Berlingot) aan en haken voor het linkervoorpand 12 (13, 13) stokjes. We haken totaal 6 (7, 7) rijen.

Voor het rugpand slaan we dan een steek over en hechten Glacon (Berlingot) aan en haken 24 (25, 28) stokjes en ook totaal 6 (7, 7) rijen. 

We slaan voor het rechtervoorpand weer een steek over en hechten we Glacon (Berlingot) aan en haken voor het rechtervoorpand 12 (13, 13) stokjes. We haken totaal 6 (7, 7) rijen.

We sluiten de schoudernaden, naai hiervoor 9 (10, 10) stokjes van de schouders aan elkaar.

Mouwen (haak tweemaal)

Hecht Glacon (Berlingot) onder het armsgat aan en haak een toer stokjes. Haak hiervoor 27 (29, 29) stokjes. Haak totaal 3 rijen in Glacon (Berlingot) en hecht Biche (Flanelle) aan. Haak 2 rijen in deze kleur en hecht Ciel (Rosee) aan. Haak 4 (5, 6) toeren stokjes. Werk vervolgens de mouw af met een toer vasten in de kleur Biche (Flanelle).

  

BABYDEKEN

We haken met de overgebleven wol een dekentje met haaknaald 9 mm.

Afmetingen deken 70 cm bij 50 cm (65 bij 50 cm)

Bij de kleinste maat vestje kan de deken zo groot worden. Zet wat minder steken op als je een van de grotere maten vestje hebt gehaakt.

Zet 60 (54) lossen losjes op in de kleur Glacon (Berlingot). Haak in de 4e losse van je haaknaald 2 stokjes, sla een losse over en haak 2 stokjes. Haak zo tot het einde en eindig met 1 stokje in de laatste steek.

Haak de volgende rij met kleur Biche ((Flanelle). Haak 2 keerlossen en haak op de eerste en laatste steek een stokje. Haak tussen de 2 stokjes van de vorige rij ook weer 2 stokjes. Dit blijft het patroon.

Haak een rij in Ciel (Rosee).

Een rij in Glacon (Berlingot)

7 rijen in Biche (Flanelle).

5 rijen in Glacon (Berlingot).

3 rijen in Ciel (Rosee).

Vervolgens 1 rij in de volgende kleurvolgorde:

Biche (Flanelle), Glacon (Berlingot), Biche (Flanelle), Ciel (Rosee), Biche (Flanelle), Glacon (Berlingot), Ciel (Rosee), Biche (Flanelle), Ciel (Rosee), Biche (Flanelle).

Haak eventueel met kleur waar je nog het meeste van hebt een rand rondom.