Bolero van Cashmere 16

14 okt. 2016

Materiaal:

Cashmere 16 Fine Degrade kleur 101, 102 en 104

Haaknaald 4.5 mm

Het patroon is gebaseerd op de Starfish stole van Sweetgeorgia (Jill Wright). Wij haken de bolero overdwars. Je haakt een rechthoekige lap en vouwt deze dubbel.

Het patroon:

Zet een ketting op van 164 lossen (een meervoud van 8 plus 4).

ZIE HIERONDER HET HAAKSCHEMA.

Rij 1: vaste in de 2e losse vanaf de naald en in de volgende opzetlosse. *Haak 9 lossen, een vaste in de volgende opzetlosse, 5 lossen, sla 5 opzetlossen over en haak een vaste, haak nog een vaste, haak 9 lossen en een vaste in de volgende opzetlosse. Herhaal vanaf * tot einde en eindig met 3 lossen en een dubbelstokje in de laatste opzetlosse.

Rij 2: Haak 7 lossen (telt als 1 dubbelstokje en 3 lossen), een vaste om de volgende 9-lossenboog, 1 losse en een vaste inde volgende 9 lossenboog. * Haak 5 lossen en een vaste om de volgende 9-lossenboog, 1 losse en een vaste om de volgende 9 lossenboog. Herhaal vanaf * tot einde. Eindig met 3 lossen en een dubbelstokje in de laatste vaste.

Rij 3: Haak een losse en een vaste op het eerste stokje, 3 lossen en een vaste in de volgende vaste, 9 lossen, vaste om de losse van de vorige rij, 9 lossen en een vaste in de volgende vaste. *Haak 5 lossen, een vaste in de volgende vaste, 9 lossen, vaste om de losse van de vorige rij, 9 lossen, vaste in volgende vaste. Herhaal vanaf * tot einde. Eindig met 3 lossen en een vaste in de 4e losse van de 7 lossen van de vorige rij.

Rij 4: Haak 5 lossen (telt als dubbelstokje en een vaste). *Haak een vaste om de volgende 9-lossenboog, haak 5 lossen en een vaste om de volgende 9-lossenboog en een losse; herhaal van * tot het einde en eindig met een dubbelstokje in de laatste vaste.

Rij 5: Haak 1 losse, een vaste in het eerste dubbelstokje, een vaste om de losse, 9 lossen en een vaste in de volgende vaste en 5 lossen. *Haak een vaste in de volgende vaste, 9 lossen, een vaste om de ene losse, 9 lossen, een vaste in de volgende vaste, 5 lossen. Herhaal vanaf * tot einde en eindig met een vaste op de laatste vaste, 9 lossen, vaste om laatste lossenboog en een vaste in de 4e losse van de 7 lossen van de vorige rij.

Herhaal rij 2-5.

Wissel elke herhaling van kleur. Begin met kleur 101, daarna 102 en daarna 104. Blijf deze volgorde herhalen. Haak totaal 18 herhalingen.

 

AFWERKING

Vouw de lap dubbel. Sluit de zijnaden, maar laat ongeveer 18 cm open voor je mouwsgaten.

Je hebt nog voldoende garen om er bijvoorbeeld een sjaaltje bij te haken. Je kunt er ook voor kiezen om een kraag aan de bolero te haken! Veel plezier met het maken van dit setje.