Diversa Setasuri sjaaltje | Juichsjaaltje

26 mrt. 2024

Als je ooit bij ons in de winkel langs bent geweest, weet je hoe verleidelijk al die prachtige bolletjes zijn. Aangezien wij iedere dag door deze kleurenpracht heenlopen ben ik ook weer verleid door deze mooie blauwe bolletjes. Thuis ben ik meteen begonnen met haken en daar kwam dit leuke sjaaltje uit!

Dit sjaaltje wordt dwars gehaakt van Diversa en Setasuri samen. We haken de 'Larkfoot steek' met haaknaald 4mm.

Bestel hier het haakpakket in jouw favoriete kleurencombinatie!

Juichsjaaltje

Maak nu ook dit leuke juichsjaaltje! Dit sjaaltje wordt volgens hetzelfde patroon gehaakt, maar dan met 4 bolletjes Elastico. Wij hebben er een klein sjaaltje van gemaakt en daarvoor ongeveer de helft van het garen gebruikt, maar je hebt met 4 bollen genoeg garen om het sjaaltje naar eigen wens breder of langer te maken. Veel plezier!

Afmetingen

De sjaal wordt ca. 15cm x 240cm, maar kan met het materiaal ook iets groter gemaakt worden.

Materiaal

Haaknaald 4mm
3 bollen Diversa in kleur A, B en C
3 bollen Setasuri in kleur A, B en C (passend bij de Diversa)

Let op - er wordt steeds met 1 draad Diversa samen met 1 draad Setasuri gehaakt!

Kleurvolgorde

2 rijen Diversa kleur A + Setasuri kleur A
2 rijen Diversa kleur B + Setausuri kleur B
2 rijen Diversa kleur C + Setausuri kleur C

Herhaal nog 1 keer en eindig met 2 rijen kleur A

Patroon

Begin met het opzetten van 254 lossen (dat is inclusief 3 keerlossen) in Diversa + Setasuri kleur A. Zet de ketting losjes op, eventueel met een maat grotere haaknaald.

Zie ook het haakschema hieronder.

Rij 1: haak een stokje in de 5e losse vanaf de haaknaald, haak een stokje in de volgende losse, *haak een losse, sla een kettinglosse over en haak driemaal een stokje in de volgende losse*. Herhaal * * tot het einde.

Rij 2: haak 3 keerlossen en haak een rij stokjes, haak hierbij een stokje op elk stokje en om elke tussenlosse. Eindig met een stokje op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 3 (met de combinatie van kleur B): haak 3 keerlossen, haak 1 stokje op het 3e stokje, haak een stokje om de losse van 2 rijen lager, haak een stokje op het volgende stokje, *haak een losse en sla een stokje over, haak 1 stokje op het volgende stokje, haak een stokje om de losse van 2 rijen lager, haak een stokje op het volgende stokje*. Herhaal * * en eindig met een losse en een stokje op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 4: herhaal rij 2.

Rij 5 (met de combinatie van kleur C): haak 3 keerlossen, haak een stokje om de losse van 2 rijen lager, haak een stokje op het volgende stokje, *haak een losse en sla een stokje over, haak 1 stokje op het volgende stokje, haak een stokje om de losse van 2 rijen lager, haak een stokje op het volgende stokje*. Herhaal * * tot het einde.

Rij 6: herhaal rij 2

Herhaal rij 3 t/m 6 in bovenstaande kleurvolgorde.

Afwerking

Haak op de korte kanten nog 10 rijen in deze steek. Begin hiervoor op de zijkant met 7 keer 3 stokjes met een losse ertussen. Haak daarna volgens bovenstaande patroon. In kleurvolgorde kleur C, kleur B, kleur A, kleur C en kleur B. Zie onderstaande foto.

Werk de draadjes weg, span het sjaaltje desgewenst op en breng eventueel desgewenst franjes aan.