Southbay in Riva, Opera en Organico

21 feb. 2019

Soms heb je nog zulke leuke bolletjes dat het combineren ervan een feestje is! Bekijk de verschillende kleurmogelijkheden.

Afmetingen van deze stola: circa 180 cm bij 80 cm tot de punt.

We schrijven het Southbay patroon nog een keertje uit. We combineren Riva met Opera en Organico.

Materiaal:

Riva:  5 bollen

Opera: 2 bollen

Organico: 1 bol kleur A en 1 bol kleur B

Gebruikte haaknaald: 6 mm

Kleurvolgorde voor deze versie: opzet plus 5 rijen Riva, *1 rij (een rij 2) in Organico kleur A, 3 rijen Opera, 1 rij (een rij 2) in Organico kleur B, 5 rijen Riva*; herhaal deze * * 10 rijen 3 keer.

Haak hierna nog een rij Organico (een rij 2) en sluit af met zoveel rijen Riva als je bolletjes op zijn. Haak nog een rij vasten langs de bovenzijde van de stola met Riva. Haak langs de onderzijde eventueel een rij vasten met picootjes in de 2 kleuren Organico.

Opzet in Riva: 
Haak 7 lossen en een stokje in de eerste losse, haak vervolgens 3 lossen en een stokje in de eerste losse.

Rij 1: haak 3 keerlossen en haak 7 stokjes om het 3-lossenboogje, vervolgens 1 stokje op het middelste stokje van de vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje en sluit af met 1 stokje op het stokje van de vorige rij.

Rij 2: keer je werk en haak 7 lossen en een stokje in het laatste stokje van de vorige rij, haak 1 losse en haak een stokje in het 4e, 5e en 6e stokje van vorige toer. Haak weer een losse en haak een stokje, 3 losse, stokje, 3 losse, stokje in middelste stokje van vorige rij. Haak hierna een losse, stokje in 3e, 4e en 5e stokje vanaf middelste stokje vorige rij, een lossen en een stokje, 3 lossen, stokje in het laatste stokje.

Rij 3: Haak 3 keerlossen in stokje vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een losse en een stokje in middelste stokje van vorige rij, haak weer een losse en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een stokje in middelste stokje vorige rij (dit is het midden van de sjaal en kun je eventueel markeren met een steekmarkeerder) en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak weer een losse en een stokje in middelste stokje vorige rij en haak een losse en 7 stokjes om het 3 lossenboogje en 1 stokje op laatste stokje van de vorige rij. 

Rij 4 en elke even rij haak je hetzelfde als rij 2.

Rij 5 en elke oneven rij haak je als rij 3.