Winter Wonders MAL - Inleiding

7 dec. 2023

Welkom bij de inleidende blog van Winter Wonders MAL. Voor deze MAL hebben we samen met onze lieve Loes een prachtige deken ontworpen die uit wel 9 verschillende delen bestaat! Je maakt eerst drie lange lappen bestaande uit 3 verschillende patronen, die je vervolgens over de lengte aan elkaar maakt tot een deken. Je kan er ook voor kiezen om een sjaal te maken in plaats van een deken. Dan brei of haak je alleen de eerste drie patronen, of 3 willekeurige patronen naar keuze. Zie ook de afbeelding onderaan ter illustratie.

Breien of haken?

We hebben deze MAL als breipatroon ontworpen en hiervoor zijn dan ook de 9 patronen helemaal uitgeschreven. Maar om de hakers niet te vergeten, hebben we voor de eerste drie patronen ook een haakpatroon geschreven! Je kan deze drie delen dan herhalen tot een deken, of je vult de patronen aan met je eigen favoriete steken.

Wat heb ik allemaal nodig?

Naast het garenpakket voor de sjaal of deken heb je ook nog wat naalden en accessoires nodig. We hebben gebruik gemaakt van breinaalden 5 mm, dit kunnen rechte naalden zijn of naaldpunten met draad. Ook heb je voor een aantal patronen een kabelnaald nodig, deze kan je vinden in onze webshop.

Ga je liever haken? Dan heb je een haaknaald 5 mm nodig.

Wanneer beginnen we?

Je kan nu al het garenpakket bestellen in onze webshop, zodat je zeker weet dat je het pakket op tijd in huis hebt om op woensdag 17 januari met het eerste patroon te beginnen. Vanaf dan wordt er iedere week een nieuw patroon op deze blog gepubliceerd. Zo heb je iedere week een nieuwe uitdaging om het nieuwe jaar goed te beginnen!