Mozaïek CAL 2021 - week 7

3 dec. 2021

Tralala de laatste week is hier! Wat een feest is deze CAL toch. Om eerlijk te zijn, ben ik zelf verbaasd hoe leuk dit ontwerp heeft uitgepakt. Ook de andere kleuren die ik voorbij zie komen en jullie werk, het is allemaal schitterend!

Kortom, wil je nog aanhaken? Dat kan! Bekijk hier de pakketten.

Het patroon in PDF vorm kun je hier downloaden.

Het patroon van deze week in haaksymbolen en de zwarte vierkantjes:

Heengaande rij 1, basiskleur: kantsteek, *1 vaste, 1 losse, 5 vasten, 1 losse, 2
vasten*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste, 1 losse, 1 vaste en de kantsteek.

Teruggaande rij 1, basiskleur: kantsteek, 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, *2 vasten, 1 losse, 5 vasten, 1 losse, 1 vaste*. Herhaal * * en eindig met de kantsteek.

Heengaande rij 2, kleur 4: kantsteek, *1 vaste, 1 stokje, 1 losse, 3 vasten, 1 losse, 1
stokje, 2 vasten*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste, 1 stokje, 1 losse en de kantsteek.
Teruggaande rij 2, kleur 4: kantsteek, 1 losse, 2 vasten, *3 vasten, 1 losse, 3 vasten, 1 losse, 2 vasten*. Herhaal * * en eindig met de kantsteek.

Zo haak je verder volgens het schema en ook deze keer haken we in de laatste heengaande rij alleen stokjes en vasten en in de laatste teruggaande rij alleen vasten.

De sjaal is nu af! Hopelijk heb je tussendoor al draadjes weg gewerkt, anders heb je er nu heel wat weg te stoppen. Kleine tip: knoop dezelfde kleuren aan elkaar en steek ze daarna weg, even heen en weer en ze kunnen niet meer ontrafelen.

Verder als je de deken aan het haken bent, dan hoort er natuurlijk nog een rand omheen. Als het goed is, heb je voldoende materiaal over om een rand te haken. Ons advies is om vasten rondom te haken, waarbij je drie vasten in de hoeken haakt. Je kunt dan een zwarte toer afwisselen met een gekleurde toer. Speel hiermee, maar maak het niet te druk want je wilt niet afleiden van de mooie patronen!