Mozaïek MAL 2020 - patroon 4

23 sep. 2020

Welkom bij het midden van de sjaal of deken! Dit is een wat kleiner patroon als overgang naar de andere helft. Het patroon is redelijk eenvoudig. Dus deze week kunnen we even ademhalen.

Haak je de versie stained window uit 2019? Bekijk de patronen dan hier.

Hieronder het patroon in schema.

We zijn vorige week geëindigd met een rij vasten in de Colorissimo.

Dit deel starten we met Cool Wool Gots. We maken eerst een soort band van zwarte blokjes met Cool Wool Gots ertussen.

Rij 1 in Cool Wool Gots heengaand: kantsteek (= vaste) en haak afwisselend een losse (steek overslaan) en een vaste en eindig met de kantsteek (= vaste).

Rij 1 in Cool Wool Gots teruggaand: haak de kansteek en afwisselend een losse en een vaste (de losse boven de losse en de vaste boven de vasten) en eindig met een kantsteek.

Rij 2 in Colorissimo heengaand: kantsteek en haak afwisselend een stokje en een vaste en eindig met de kantsteek.

Rij 2 in Colorissimo teruggaand: kantsteek en haak vasten en eindig met de kantsteek.

Rij 3 in Cool Wool Gots: haak heengaand en teruggaand enkel vasten.

Rij 4 in Colorissimo heengaand: haak (na de kantsteek) steeds 4 vasten en een losse (steek overslaan) en eindig met 4 vasten (inclusief de kantsteek).

Rij 4 in Colorissimo teruggaand: haak steeds 4 vasten en een losse (steek overslaan) en eindig met 4 vasten.

Rij 5 in Cool Wool Gots heengaand: haak de kantsteek, 1 losse, 2 vasten, *losse, stokje, losse, 2 vasten*, herhaal * * tot het einde en eindig met de kantsteek.

Rij 5 in Cool Wool Gots teruggaand: haak de kantsteek, *2 vasten, 1 losse, 1 vaste (op het stokje een vaste haken), 1losse*, herhaal * * tot het einde en eindig met 2 vasten, 1 losse en de kantsteek.

Haak zo verder volgens het schema.

De laatste heengaande rij volgens schema haken, echter de teruggaande rij is een rij met alleen vasten in de Colorissimo (immers komen stokjes op de vasten in de teruggaande rij).