Mozaïek MAL 2020 - patroon 7

23 sep. 2020

Wil je nog aanhaken? Dat kan! Bekijk hier de pakketten.

Haak je de versie stained window uit 2019? Bekijk de patronen dan hier.

Het patroon van deze week in haaksymbolen en de zwarte vierkantjes:

Heengaande rij 1, Colorissimo: kantsteek, *1 vaste, 1 losse, 5 vasten, 1 losse, 2
vasten*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste, 1 losse, 1 vaste en de kantsteek.

Teruggaande rij 1, Colorissimo: kantsteek, 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, *2 vasten, 1 losse, 5 vasten, 1 losse, 1 vaste*. Herhaal * * en eindig met de kantsteek.

Heengaande rij 2, Cool Wool Gots: kantsteek, *1 vaste, 1 stokje, 1 losse, 3 vasten, 1 losse, 1
stokje, 2 vasten*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste, 1 stokje, 1 losse en de kantsteek. 
Teruggaande rij 2, Cool Wool Gots: kantsteek, 1 losse, 2 vasten, *3 vasten, 1 losse, 3 vasten, 1 losse, 2 vasten*. Herhaal * * en eindig met de kantsteek.

Zo haak je verder volgens het schema en ook deze keer haken we in de laatste heengaande rij alleen stokjes en vasten en in de laatste teruggaande rij alleen vasten.

De sjaal is nu af! Hopelijk heb je tussendoor al draadjes weg gewerkt, anders heb je er nu heel wat weg te stoppen. Kleine tip: knoop dezelfde kleuren aan elkaar en steek ze daarna weg, even heen en weer en ze kunnen niet meer ontrafelen.

Verder als je de deken aan het haken bent, dan hoort er natuurlijk nog een rand omheen. Als het goed is, heb je voldoende materiaal over om een rand te haken. Ons advies is om vasten rondom te haken, waarbij je drie vasten in de hoeken haakt. Je kunt dan een effen toer afwisselen met een toer in Colorissimo. Speel hiermee, maar maak het niet te druk want je wilt niet afleiden van de mooie patronen!

Kijk je mee naar het afsluitende filmpje van deze CAL?

Wil je meer weten over dat leuke pakket dat we in het filmpje laten zien? Klik dan hier.