Stof combineren met haken

4 apr. 2015

Francis is helemaal in haar sas. Een nieuwe mogelijkheid voor nog meer creativiteit is ontdekt! Stof combineren met haken. Oh oh wat een feest!

Ik zal jullie uitleggen wat ik gedaan heb, want als ik het kan, kunnen jullie het ook!

Als basis nemen we een leuk kek stofje van Oaki Doki. In dit geval hebben we 'm vierkant geknipt, maar dat hoeft niet. Hierna hebben we rondom een festonsteek gemaakt om de randen af te werken. Aan 2 zijkanten met oranje en aan de onder- en bovenkant met petrolblauw (3 draadjes van de borduurzijde). Je vouwt de rand twee keer om en zorgt dat je die meeneemt in de steek.

Hierna hebben we langs de oranje rand met 6 draden op haaknaald 3 een rij gehaakt, 1 vaste, een losse, een steek overslaan en een vaste. Hierna haken we Tape en haaknaald 6,5 een toer vasten, waarbij je op ongeveer 50 vasten uitkomt. Hierna haak je een toer stokjes. Daarna gaan we in filetpatroon verder, een stokje, losse, een steek overslaan en weer een stokje. Zo haken we 1 bol Tape op aan de ene kant en een bol Tape aan de andere kant.

Uiteindelijk franjes en kwastjes gemaakt. De Cotone om een tijdschrift wikkelen om de goede lengte te krijgen. Wij hebben wit laten overheersen door een dubbele draad wit te wikkelen (een uiteinde vanuit het midden en een uiteinde vanuit de buitenkant). De witte Cotone helemaal opmaken. Je maakt kwastjes van ongeveer 18 draden. Je vouwt ze dubbel en rijgt deze door de kraal. Knoop een kwastje in het midden en aan de twee hoeken. En leg ook een knoop onder de kraal. Je maakt van de overige draden 25 bundeltjes en die knoop je in elk vakje aan het andere uiteinde.

En je sjaal is klaar!

 

Kleursuggesties:

 

 


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.