Op bloesem geïnspireerde stofjessjaal

24 apr. 2015

Francis is weer bezig geweest, leuk pakketje! Jullie hadden het al gedeeltelijk gevolgd op Instagram misschien? Als basis hebben we een fat quarter van Gutermann genomen, voor Francis natuurlijk in roze.

Verder hebben we granny squares gehaakt uit het boek Haken en kleur buiten van Saskia en Claire. We hebben 6 DMC Natura kleuren voor de squares gebruikt, met als buitenrand groen of hardroze.

We hebben lapjes stof uitgeknipt van een grootte die ons aansprak en dat bleek ongeveer 2 granny squares te zijn. Deze keer hebben we met een scherpe haaknaald (bedoeld om kralen te rijgen) om de stofjes heen gehaakt. We hebben een bolletje DMC Dentelle hiervoor gebruikt. De randjes vouw je twee keer om en je haakt om die vouwnaad met vasten een rand. Nu heb je weer een rand om later aan te haken.

We verbinden de lapjes met granny squares en laten alles een beetje verspringen. LET OP later hebben we het in 1 lijn laten verspringen, zie foto eronder.

 

Langs de zijkanten maken we ook granny squares om zo een mooi geheel te krijgen. We zetten de granny squares en de stofjes met squares aan elkaar met een rand vasten in wit.

Zo zetten we de sjaal helemaal aan elkaar en uiteindelijk vouwen we 'm dubbel en maken er een loopsjaal van.

En dan ben je blij, heel blij, met je zeer originele sjaal!

ps je hebt nu nog genoeg stofjes en katoen over voor nog iets leuks ermee!


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.