Breien is het nieuwe yoga

15 aug. 2018

Eigenlijk is de uitspraak al wat ouder, maar ik voel deze nu zo kloppend. Ik denk dat ik nu pas echt heb ervaren waarom dit zo wordt gezegd.

Ik ben aan het breien met de mooie snoepbollen van Lana Grossa Shades of Merino Cotton en die vormen in je handen om tot een prachtig breiwerkje. Elke steek draagt bij aan je breiwerk en dat draagt bij aan iets moois wat je aan het maken bent.

Zoals jullie wellicht weten ben ik eigenlijk een fervent haakster. Maar toen ik de prachtige stola van Lana Grossa zag van de Shades of Merino cotton, wilde ik deze ook gaan breien.

Zo leuk de opbouw van deze stola, je breit eerst een driehoek en dan aan een van de zijkanten brei je het andere stuk van de stola. Ik was direct verkocht!

En nu in de auto om op vakantie te gaan, realiseerde ik me hoe ontzettend ontspannend en heilzaam het is is om te breien! Steek voor steek maak je iets moois. En je hoeft er niet bij na te denken, je laat de draad door je handen glijden en je breit zo heerlijk steken weg. En die steken vormen iets nieuws moois.

Ik hoop dat ik het een beetje onder woorden kan brengen, want ik gun iedereen dit gevoel. Ik zou zeggen, zet ook iets op je naalden en ervaar het niet goed te omschrijven gevoel van gelukzaligheid.

Heel veel liefs,

Francis

 

 


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.