Green Monday - steun met ons the Ocean Cleanup en de schaapskudde

1 dec. 2019

Het is weer december en dit is altijd de maand van geven. Dit jaar hebben we 2 goede doelen uitgezocht.

We steunen graag het project the Ocean Cleanup - de Nederlandse uitvinder Boyan Slat heeft The Ocean Cleanup opgericht op 18-jarige leeftijd in zijn woonplaats Delft. Aangezien ook wij in Delft zijn gevestigd, steunen wij heel graag dit mooie doel - onze oceanen plasticvrij! Op Green Monday doneren we dan ook een deel van de 10% van onze omzet aan deze stichting.

Maar we geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Wij als wolwinkel willen zoveel mogelijk plastic bannen uit onze winkel. Dit betekent dus ook zo min mogelijk synthetische materialen. We zijn erg van de puur natuur, dus vandaar ook ons grote assortiment aan bollen wol uit natuurlijke vezels. Gelukkig streeft het merk Lana Grossa hier ook naar en kunnen wij ons goed vinden in hun bedrijfsbeleid.

Dus geen plastic verpakkingen, geen plastic tasjes, maar ook geen plastic in onze bollen wol! Dat streven we na en aan de basis van de natuurlijke bollen wol staat het schaap natuurlijk. Dus het andere deel van die 10% van onze omzet deze green monday dagen gaat naar de schaapskudde Treeker Wissel. Met onze bijdrage kunnen we een schaap adopteren en daarmee (symbolisch) de maker van wol steunen!

Ik ben erg blij dat we als Knotten hiermee bezig kunnen en willen zijn en er zullen meer acties in deze richting volgen! Een belangrijk iets is dat de synthetische vezels in wasmachines losgewassen worden en in ons milieu terechtkomen. Dus daarom zoveel mogelijk met natuurlijke materialen breien en haken lieve mensen!

Dankjewel weer voor jullie tijd en hopelijk tot snel.

Francis


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.