Knotten Connects KAL - start op zondag 3 mei

11 apr. 2020

Paaszaterdag 2020 - een dag om nooit meer te vergeten. We zijn met z'n tweetjes, zien geen familie en geen vrienden. Andere mensen blijven op minimaal 1,5 m afstand. Wat is de wereld in een bizarre situatie terecht gekomen!

De mens staat stil. En in stilstand kunnen ook mooie dingen tot stand komen! De creativiteit kan wat meer stromen. Zeker ook nu de natuur meer tot haar recht komt, dient deze als extra inspiratiebron.

Het is echt stralend weer en dat kan bijna niet in groter contrast staan met wat er nu zich afspeelt op onze aarde.

Sinds een maand is ook in Nederland duidelijk dat het virus enorm serieus genomen moet worden. Voor mezelf ben ik al een maand aan het 'ploeteren'. Ik mis het contact met andere mensen echt enorm. Maar wat een geluk heb ik dat wij met de winkel nog zoveel kunnen doen om uit te reiken naar jullie! I feel connected!

In die momenten voel ik de warmte stromen, ik voel jullie energie en ik ben zo verschrikkelijk dankbaar dat ik zoveel plezier mag, kan en wil beleven aan het breien en haken. 

Een lange inleiding om tot de KAL te komen. Juist in deze tijden is een Knit ALong een uitgelezen kans om te verbinden. Samen breien aan hetzelfde patroon - dat verbindt ons, dat geeft steun, dat inspireert. Nu zou ik Francis niet zijn, als ik sowieso niet al aan het bedenken en ontwerpen was. Deze keer dus de stoute schoenen aangetrokken om een brei-KAL te gaan ontwerpen.

Dus vergeef me als niet alles helemaal perfect is. Het belangrijkste doel is nu: SAMEN breien en VERBINDEN door het breien.

Korte uitleg van deze nieuwe Knotten Connects KAL:

  • Er komen 4 patronen en dus 4 delen van deze KAL
  • Start is op zondag 3 mei en elke zondag wordt een nieuw patroon gepubliceerd
  • We werken met 4 materialen met iets andere samenstellingen en diktes maar in de basis katoen en dikte 4,5 mm, 1 bol Pappagallo (100 gram, 340 m), 1 bol Certo Print (50 gram, 115 m), 1 bol Landlust Sommerseide (50 gram, 170 m) en 1 bol Gomitolo Doppio (100 gram, 380 m) - totaal gebruiken we circa 800 m aan garen voor het breien van de stola en van de rest eventueel franjes naar wens.
  • Aangezien we een driehoekstola gaan breien, graag een dikkere naalddikte gebruiken om de stola soepel te laten vallen, 5,5 mm of 6 mm is ons advies.
  • Er worden soms in 1 patroon materialen gecombineerd, dus voor het ontwerp is het wel mooi om met 4 verschillenden materialen en kleurnuances te werken.
  • De stola wordt uiteindelijk circa 180 cm bij 80 cm diep.
  • Superleuk voor moederdag - om samen met een voor jou betekenisvolle vrouw in je omgeving te doen!
  • Je begint met 3 steken en meerdert elke 2e naald 4 steken. Dus eerst kun je met een korter draad en naaldpunten starten, later heb je een draad van 120 cm nodig om alle steken kwijt te kunnen.
  • Stekenmarkeerders zijn handig om middensteek te markeren en om patroongedeeltes te scheiden van elkaar.

Je kunt een pakket bij ons bestellen in de kleurencombinaties die wij hebben gebruikt!

 


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.