Nieuwe CAL - Royal Summer Vibes

14 apr. 2021

Dat we op koningsdag nog niet op de vrijmarkt kunnen snuffelen, dat is wel zeker. Ook dat we niet kunnen gaan feestvieren, dat is ook duidelijk. 

Dus wij willen graag ons eigen feestje gaan bouwen in de vorm van een Crochet ALong. Dit keer gaan we weer tunisch haken met z'n allen! Bij het ontwerpen van deze nieuwe CAL, heb ik ontdekt dat er zoveel mogelijk is met tunisch haken. Deze techniek is echt uniek en de steken die je maakt, hebben een zeer bijzondere uitstraling! Het is ontzettend leuk om te doen door de werking van de kleuren en de steken.

Dinsdag 27 april gaat het eerste patroon verschijnen van deze nieuwe CAL. We gaan een rechte sjaal tunisch haken. Het aparte aan deze keer is dat we in het midden gaan meerderen en aan de zijkanten gaan minderen, waardoor de steken in de sjaal in een soort pijlvorm ontstaan. Zie de foto.

Mireille en ik zijn ieder een andere kleurvariant aan het haken en er komen nog een aantal andere kleuropties beschikbaar.

In deze CAL gaan we haken met Aruba, een draadje met een subtiel kleurverloop, 3 kleuren Allora die mooi passen bij die Aruba en 2 kleuren Brillino voor het koninklijk glittertje als finishing touch.

De sjaal die we gaan maken wordt zo'n 160 cm lang en 45 cm breed. Elke week gaan we weer andere steken doen en soms ook meerdere steken per week. De kleuren worden steeds anders gecombineerd, waardoor een totaal uniek geheel ontstaat.

Zoals jullie van ons gewend zijn, beginnen we we eerst met de voorverkoop van de pakketten! Hoe de sjaal er helemaal precies uit komt te zien, is nog een beetje een verrassing.

Je hebt in dit ontwerp nodig:

Nog een paar kleine opmerkingen. Zelf haak ik wat los, en haak ik deze CAL op 5,5 mm. Mireille heeft meer een gemiddelde hand van haken en zij haakt hem op 6 mm. Haak je normaal gezien strak, dan heb je een tunische haaknaald van 6,5 mm nodig. Als je te strak zou haken, wordt je sjaal kleiner. Als je erg los zou haken, zou je niet uit kunnen komen met het materiaal. Hou dit in het achterhoof bij het bepalen van de tunische naalddikte voor deze CAL.

Wij zitten al te popelen om van start te gaan, haak je ook aan?


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.