Opstartperikelen nieuwe Mozaïek CAL2019

20 jul. 2019

Lieve klanten en meehaaksters,

Wat zal ik eens zeggen. Ik moet me een beetje verontschuldigen denk ik. Ik had niet helemaal goed ingeschat wat er precies uitgelegd moest worden voor de nieuwe techniek die we gaan doen: het mozaïek haken.

Een klein beetje achtergrondinformatie hoe het zo gegroeid is. Eigenlijk is deze CAL echt totaal spontaan ontstaan. Ik was bezig iets te verzinnen voor het najaar van 2019 en toen kwam ik het mozaïek haken tegen en ik vond dat zo leuk, dat ik er direct iets mee wilde doen.

Tsja, soms ben ik dus wat impulsief en groeit zoiets spontaan en dan zijn de voorbereidingen niet zo uitgebreid als normaal. Bovendien zijn jullie net zo enthousiast als ik over deze techniek en vooral ook hoe prachtig het eruitziet, dat er meer pakketten zijn besteld dan voorzien.

Dat geeft dan weer het probleem dat we leveringsproblemen hebben. We hebben niet gerekend op zoveel enthousiasme. Des te leuker natuurlijk, hoe meer mensen er meedoen hoe leuker. Maar we kunnen niet iedereen direct van een pakket voorzien en dat is dan wel weer jammer.

Al met al zijn we dus heel veel bezig geweest met het regelen van de pakketten voor jullie, waardoor de patronen wat in de verdrukking kwamen. Want dit doen we natuurlijk gewoon naast wat we al sowieso doen in de winkel.

Ik weet dat het allemaal geen excuses zijn, maar ik hoop dat jullie iets beter begrijpen hoe het zo allemaal ontstaat. En het lijken zelfs een beetje beginnersfouten, want inmiddels heb ik vaak genoeg een CAL georganiseerd om te weten waar de pijnpunten kunnen liggen. Dus sorry dat ik niet beter had nagedacht hierover van tevoren. Wat wel altijd zo is, als het eerst even wat moeizaam gaat, dan snap je helemaal goed waar de pijnpunten zitten, dus vanaf nu gaan we er echt helemaal voor!

Ik vind het een supermooi en leuk iets om te doen, dus ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren en gewoon aan blijven haken! Bekijk hier de patronen.

Hieronder een paar basisprincipes van het mozaïek haken zoals wij het doen:

  • we haken vasten en steken normaal in, stokjes die voorlangs lopen naar 2 rijen beneden en lossen om steken over te slaan voor die stokjes van de volgende rij
  • we volgen een schema - hierbij staat 1 rij voor 2 rijen haken, heengaand volgens schema van rechts naar links en teruggaand vasten boven vasten en stokjes en lossen boven lossen.
  • we wisselen 2 rijen basiskleur af met 2 rijen accentkleur. 

Hieronder het filmpje met uitleg van patroon van de eerste week - haak je ook aan? Er zijn nog wel pakketten alleen het leveren kan iets langer duren dan je van ons bent gewend. Bovendien hebben we heel leuk steeds 1 week een Limited Edition kleur beschikbaar zodat je een helemaal unieke sjaal of plaid kan maken!


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.