Stay Connected KAL - week 2

9 okt. 2020

We gaan nu verder breien met de Cool Wool Hand-dyed. Wikkel de streng eerst op tot een bolletje.

We gaan een fantasie ajourpatroon breien, waarvoor een veelvoud van 6 steken + 7 steken nodig is. Echter we breien het patroongedeelte zo vaak als we kunnen tot het midden. Eventueel breien we nog een paar steken recht voor de middensteek. Dit doen we dan ook na de middensteek, hetzelfde aantal steken recht breien als voor de middensteek en dan beginnen met de herhaling.

Het is belangrijk om te zorgen dat het aantal steken aan de beide kanten van de middensteek gelijk is. Dus aantal steken voor de middensteek = aantal steken na de middensteek.

Afkortingen:
a2ro: 1 steek recht afhalen, 2 steken recht samenbreien, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.

Naald 1 (goede kant): brei 1 steek recht, 1 omslag, 1 steek recht, *omslag, 2 steken recht samen breien in de achterste lus, 1 steek recht breien, 2 steken recht samen breien, omslag, 1 steek recht breien. Herhaal vanaf * tot het midden en brei eventueel een paar (x aantal) steken recht. Maak een omslag voor de markeerring, verplaatste de ring, brei de steek recht, verplaats de volgende ring en maak een omslag.

We willen de 2 zijkanten symmetrisch houden. Brei zoveel steken recht als je aan het einde van de eerste kant recht hebt gebreid. Brei dan weer vanaf * tot de laatste 2 steken van de naald. Brei 1 recht, maak een omslag en brei de laatste steek recht.

Naald 2 én alle naalden aan de verkeerde kant: averecht breien.

Naald 3 (goede kant): 1 steek recht breien, 1 omslag, 2 steken recht, *omslag, 1 steek recht breien, a2ro, 1 steek recht breien, omslag, 1 steek recht breien. Herhaal vanaf * tot het midden en brei x-aantal +1 steken recht. Maak een omslag voor de markeerring, verplaatste de ring, brei de steek recht, verplaats de volgende ring en maak een omslag.

Brei zoveel steken recht als je aan het einde van de eerste kant recht hebt gebreid. Brei dan weer vanaf * tot de laatste 3 steken van de naald. Brei 2 recht, maak een omslag en brei de laatste steek recht.

Naald 4 (verkeerde kant): averecht breien.

Naald 5 (goede kant): 1 steek recht breien, 1 omslag, 3 steken recht, *2 steken recht samen breien, omslag, 1 steek recht breien, omslag, 2 steken recht samen breien in de achterste lus, 1 steek recht breien. Herhaal vanaf * tot het midden en brei x-aantal +2 steken recht. Maak een omslag voor de markeerring, verplaatste de ring, brei de steek recht, verplaats de volgende ring en maak een omslag.

Brei zoveel steken recht als je aan het einde van de eerste kant recht hebt gebreid. Brei dan weer vanaf * tot de laatste 4 steken van de naald. Brei 3 recht, maak een omslag en brei de laatste steek recht.

Naald 6 (verkeerde kant): averecht breien.

Naald 7 (goede kant): 1 steek recht breien, 1 omslag, 4 steken recht, *1 a2ro, [omslag, 1 recht] x2, 1 steek afhalen als bij averecht breien. Herhaal vanaf * tot het midden en brei x-aantal +3 steken recht. Maak een omslag voor de markeerring, verplaatste de ring, brei de steek recht, verplaats de volgende ring en maak een omslag.

Brei zoveel steken recht als je aan het einde van de eerste kant recht hebt gebreid. Brei dan weer vanaf * tot de laatste 5 steken van de naald. Brei 4 recht, maak een omslag en brei de laatste steek recht.

Naald 8 (verkeerde kant): averecht breien.

Herhaal naalden 1 tot en met 8 nog 3 maal. En brei naald 1 t/m 4 nog eenmaal.

Je breit bij de volgende herhaling de gemeerderde steken dus in het patroon. 

Eindig dit deel met 4 naalden recht breien.

Bekijk hier de tutorial: